The Weekly Blend #104
Analiză detaliată a Nvidia și prețul său corect, moartea Adobe a fost exagerată, Apple renunță la BNPL, ce s-a întâmplat cu Hidroelectrica, 4 motive din cauza cărora nu faci bani, 10 roboți la 1 om
Salut,
Primești această ediție gratuit, direct la tine în inbox, în fiecare săptămână. Ca să mă ajuți să o țin în viață nu trebuie decât să o împarți cu prietenii tăi, așa că folosește butonul de mai jos fără frică 👇
🙌Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 2k oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite💎, așa că dă de veste prietenilor tăi ca să le faci un bine și dacă vrei ca produsul sau serviciul tău să fie mai vizibil, trimite-mi un mail pe adresa contact@laurentiuvana.ro și hai să discutăm!🤗
Nu uita, cel mai bun prieten al tău pentru investiții este Interactive Brokers!
Noutăți!
Am pentru tine mai multe resurse gratuite pe care le găsești în secțiunea Resurse gratuite pe blog-ul meu, laurentiuvana.ro. Pe lângă mini cursul care te va ajuta să te apuci de investiții, poți să ai acces la:
Calculatoare de tip simulator care îți arată cum să investești dacă vrei să te pensionezi în 10 ani sau vrei să îi cumperi copilului tău un apartament la 18 ani;
Calculator de preț corect al companiilor listate la bursă, 100% automatizat;
Calculator de salariu, inclusiv pentru IT (voi mai adăuga și alte feature-uri);
Aruncă un ochi pe blog pentru noi articole
Dacă ai un feedback sau crezi că ar fi util să mai fac și alte calculatoare/ simulatoare, lasă un comentariu mai jos!
Ce ne spune macro-economia💶
Mereu ne raportăm la un etalon, facem comparații, de aia apelăm la review-uri și opinii ale oamenilor. Indicatorii de mai jos sunt ca review-urile de pe eMag, te ajută să decizi dacă e un moment bun să investești, dacă te angajezi la McDonalds🍔 sau îți iei Lamborghini🏎 la final de săptămână.
Ai cei mai mari indici bursieri, SP500, Nasdaq, Dow Jones și cele mai importante mărfuri precum petrolul🛢, gazul natural🔋, aurul👑. Pe lângă asta, băncile o mai iau razna, crizele mai apar, oamenii se panichează, așa că e bine să fim pregătiți și te ajut că cele mai des folosite indicatoare, dobânzile pentru obligațiunile de stat, indicele de volutatilitate (VIX) și faimoasele indicatoare de frică și lăcomie (există și un serial despre asta), atât pentru Bitcoin, cât și pentru SP500.
S&P500 – $5,464.52 [+0.61% (1W)] - Top 500 companii din US. 🏢
Nasdaq – $19,700.95 [+0.21% (1W)] - Indicele versat în tehnologie, dar mai are și ketchup de la Heinz în el. 🖥️🍅
Dow Jones Industrial Average – $39,150.16 [+1.45% (1W)] - Ăla vechi, dar bun, mai pe clasic. 🏭
Oil (Petrol) – $85.17 [+2.88%] (1W) ⛽️
Gaz Natural $2,71 [-6.77% (1W)] 🔥
Aur - $2,321.46 [-0.48% (1W)] 💰
10Y Treasury Minus 2Y Treasury – -0.45 (Yield Curve Inversion aka semn de recesiune cu probabilitate de 80% atunci când dobânda pe termen scurt e mai mare ca dobânda pe termen lung 😤)
VIX – 13.23 [+4.50% (1W)] - aka Volatilitatea SP500 sau mai pe românește, cât de rău se mișcă. Tip, dacă urcă de nebun, lumea se panichează și noi putem să facem 💶
Fear & Greed Index SP500 😁/ 😤
Fear & Greed Index BTC😁/😤
Dacă te ajută, lasă și un comentariu ca eu să știu că ești mulțumit!👇
Pulsul pieței 🤑
Salutare!
Dacă mai ai poftă de nformații, poți oricând să urmărești canalul meu de Youtube și contul de Instagram. Postez des și mereu vei găsi informații noi și diferite de cele din newsletter.
Hai să vorbim iar de Nvidia
Probabil crezi că am o problemă cu Nvidia și e mai mult invidia care m-a lovit. Nu, nu are treaba, încă am expunere la Nvidia, doar am ales la un moment dat să reduc acea expunere și acum cred că ne apropiem de punctul critic. Sincer, credeam că acest punct ar fi trebuit să vină, dar cinste lui Jensen, se ține tare.
Ce e punctul critic? Răspunsul scurt este o combinație de competiție și cerere și ofertă.
Competiția, AMD, Intel ar fi competiția primară. În opinia mea, terțiar ar mai fi designul special pe care l-ar face pentru uz intern Meta, Google, Microsoft și Amazon, Tesla. Avem informații confirmate, fie se lucrează la așa ceva, fie e dezvoltat, dar încă nu e la nivelul Nvidia și e normal, nu au experiența Nvidia, dar așa e cu orice MVP sau prima generație.
Cererea și oferta, strâns legate de prețul actual al unei plăci Nvidia și de competiție. Cu cât competiția e mai acerbă și prețul e mai tentat din partea competiției, cu atât prețul actual al plăcilor va deveni istorie. Altfel spus va duce la o normalizare a veniturilor din vânzarea de plăci pentru Data Centers (Compute).
Ce rezultă din ce am spus până acum? Am făcut un calcul și îți voi spune totul și care e concluzia.
Nvidia vinde H100 cu 30k USD până la aproape 50k USD. Am dovada de pe site-uri și am căutat zeci de articole și postări, dar am mers pe o abordare conservatoare, am pus o medie de 37,5k USD/ H100.
AMD și Intel, principalii competitori, vând plăci competitoare cu 10-15k, am pus o medie de 12,5k USD per/ Gaudi 3 (Intel) sau MI300X (AMD). Asta înseamnă un premium de 300% plătit pentru Nvidia, în condițiile în care Cost of Goods Sold (aka costul de producție) este sub cel al Intel și AMD.
Nvidia a avut vânzări de 22 miliarde aferente data Centers în Q1-FY25, din care 19.3 miliarde pentru Compute aka H100.
Dacă ajustăm prețul unui H100 la normalitate și la nivelul competiției, obținem un revenue stream de 6.4 miliarde în loc de 19.3 miliarde, dar hai să fim generoși, 8 miliarde.
Extrapolăm aceste informații și facem o proiecție pentru tot anul financiar FY25 (cel curent) și cu o creștere constantă de aproximativ 15% ajungem la 41 miliarde pentru FY25 din Data Center (Compute) și 34 miliarde din restul, adică în total 75 miliarde pentru FY25. Atenție, folosesc FY25, dar nu înseamnă că se va întâmpla asta anul acesta, eu doar încerc să normalizez cifrele la un flux economic și comercial echilibrat și competitiv.
Luăm în calcul o creștere constantă de 15% anual pentru următorii ani (până în 2029) și un EBIT Margin (Profit înainte de impozit pe profit) de 50%, care e peste ce avea Nvidia înainte de febra AI (era 37%) și un EV/FCF Exit Multiple (Enterprise value raportat la Free Cash Flow) de 50 (care e mult peste orice companie de tech, real ar fi 35) și obținem cu chiu cu vai 51$/ acțiune (de la valoarea actuală de 130$). Cu un EV/FCF de 35, care ar fi normal, suntem la 37.6$.
Las mai jos cele 2 calcule făcute folosind Modeling tool de la Finchat.io
EV/FCF - 50
EV/FCF - 35
Partea și mai proastă, în opinia mea, desigur, este că aceste calcule au în vedere doar o normalizare a prețului H100/ Blackwell și ce mai urmează. În mod normal trebuie să mai ținem cont de:
cota de piață pe care Intel și AMD ar acapara-o. Estimările specialiștilor spun undeva la 30-40%, ceea ce înseamnă foarte mult.
acele plăci dezvoltate de Meta, Nvidia, Microsoft, Tesla, Google ar însemna o altă cotă majoră din totalul actual. Să ne amintim că doar Meta a comandat zeci de mii de plăci. Estimez că minim 50% din vânzările Nvidia sunt datorită acestor companii. Asta înseamnă că din cele 19.3 miliarde, aproximativ 9-10 miliarde vin de la cele 5 companii și dacă mai mănâncă și Intel și AMD 30%, mai rămân în fapt cu 6-8 miliarde în vânzări la prețul de 37,5k USD/ H100 medie. Dacă normalizăm și prețul, realitatea e că Data Center (Compute) ar fi cel mult 4 miliarde.
Pare tragic? Păi hai să ne uităm istoric.
Data Center pentru Nvidia avea în Q1-FY22 o pondere de aproape 30% din totalul veniturilor, adică 2 miliarde. Astăzi avem 7 miliarde (aproximativ) în totul fără partea de Compute a Data Center. Dacă te uiți mai sus, din 22 miliarde, 3 miliarde sunt partea de Networking. Eu cred că a acorda 4 miliarde strict pentru Data Center (Compute) nu e o estimare absurdă. Mergi până la 6 miliarde, dar orice ai face, dacă luăm în calcul tot ce am menționat, asta e realitatea și pune Nvidia la un fair price nu de 100$/ acțiune, nici măcar de 51$ (bull case-ul meu), ci eu zic mai aproape 30-40$/ acțiune.
Nvidia nu e Cisco, dar cum nici Tesla nu a rămas fără rival, nici Apple nu e singur pe plantație și Nvidia nu va rămâne, este doar o chestiune de timp. În opinia mea, posibil să vorbesc prostii, posibil să fiu un hater al Nvidia (deși am încercat să prezint facts pe cât posibil), dar peste 50$/ acțiune este supraevaluat până în pânzele albe.
Sunt foarte curios tu ce părere ai și m-ar ajuta să îmi lași un comentariu cu părerea ta. Mai mult, m-ar ajuta măcar un vot în acest poll 👇
Mereu să faci un calcul de fair value și nu uita că găsești un calculator gratuit din partea mea chiar pentru asta. Îl ai aici.
Ca de obicei, aș aprecia un share din partea ta!
4 probleme critice ale tuturor investitorilor
Hidroelectrica și impactul unui dividend mare
Da, tot despre Adobe.. moartea sa a fost exagerată
Adobe (ADBE) a crescut cu aproape 15% după ultimul său raport privind veniturile și profitul companiei. Adobe a demonstrat că nu i-a apus vremea.
Compania a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele luni după ce și-a încheiat achiziția Figma în decembrie, din cauza controlului de reglementare și din cauza sumei exorbitante pe care a trebuit oricum să o plătească celor de la Figma.
Am discutat în ultima perioadă despre modul în care vânzările din spatele software-urilor AI au fost mai lente în a se materializa, dar Adobe e un caz… aș spune unic. Este una dintre companiile cele mai perturbate de AI generativă. Dar, se dovedește a fi una dintre cele mai rapide care valorifică tehnologia.
Așa cum am văzut până acum în cazul hiperscalării (big words, I know), operatorii actuali vor beneficia cel mai mult de pe urma AI, deoarece o încorporează în toate straturile suitei sale. Îți mai amintești o astfel de abordare? Da, exact, Apple!
Altfel spus, moartea Adobe a fost foarte exagerată.
La conferința anuală Summit, Adobe a dezvăluit noi instrumente AI generative în portofoliul său de aplicații precum Photoshop, Illustrator și Express. Compania arată că poate valorifica puterea datelor sale unice și poate oferi aceeași magie văzută în unele dintre demonstrațiile OpenAI.
Un robot în fiecare casă
Elon Musk a prezentat recent niște idei interesante despre viitorul roboților Optimus.
Musk estimează că am putea ajunge să avem de două până la zece ori mai mulți roboți decât oameni în fabrici și alte locuri de muncă. Asta înseamnă că roboții ar putea face o mare parte din munca pe care acum o fac oamenii.
El prezice că în fiecare an s-ar putea produce până la un miliard de roboți în toată lumea. Este un număr uriaș! Compania lui Musk, Tesla, speră să producă o parte din acești roboți, poate chiar 100 de milioane pe an. Pentru comparație, asta e aproape la fel de mult ca numărul de mașini produse în toată lumea într-un an.
Tesla plănuiește să fabrice acești roboți la un cost mai mic decât cel al unei mașini și să îi vândă pentru aproximativ 20.000 de dolari fiecare. Dacă reușesc acest lucru, compania ar putea câștiga foarte mulți bani, dar e greu să estimăm un profit net, deoarece nu știm nici costul de producție cât ar fi și nici cum va impacta evoluția tehnologică totul.
Musk crede că Tesla ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume datorită acestor roboți (se pare ca a uitat și de RoboTaxi). Valoarea companiei ar putea crește de zece ori față de Nvidia, adică să ajungă la 30 trilioane de dolari. Bine, nu trebuie să te bucuri și să faci all in în Tesla acum, toate acestea sunt doar predicții și planuri pentru viitor, pot foarte bine să fie doar vorbe în vânt care nu se vor materializa. Nu știm cu siguranță dacă se vor întâmpla exact așa. Totuși, ne ajută să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea în viitor, cu mulți roboți care ne ajută în diverse domenii și probabil un global minimum wage.
Apple nu mai vrea BNPL
Apple a anunțat că a încetat să mai acorde împrumuturi prin programul său Apple Pay Later, care a început anul trecut. În schimb, Apple va oferi împrumuturi în rate prin Apple Pay cu parteneri precum Affirm și Citigroup în cursul acestui an.
Apple Pay Later permite clienților să cumpere produse online și să plătească în patru rate fără dobândă de până la 1.000 USD. Scopul principal al Apple pentru Apple Pay este să asigure tranzacții sigure și private. Utilizatorii existenți Apple Pay Later își pot gestiona și rambursa în continuare împrumuturile. Anterior, utilizatorii au solicitat împrumuturi Apple Pay Later prin aplicația iPhone Wallet și au văzut opțiunea „Plătește mai târziu” în timpul plății. Apple a gestionat verificările de credit și deciziile de împrumut printr-o filială.
Dacă vrei mai multe detalii despre investiții în companii faine, hai și tu pe Join - Youtube Membership aici. Costă mai puțin decât un pachet de țigări pe lună.
Pentru tot ce găsești aici și vrei să știi mai multe, urmărește-mă pe Youtube (un like și subscribe ca să pornim algoritmul)🎬 unde postez constant care să te ajute să fii mai profitabil și să ajungi la independență financiară mai rapid. 👇
Dacă vrei să știi ceva anume și nu am menționat eu, lasă-mi un comentariu și revin cu un articol sau un video 👇
Citatul săptămânii!🫵
Ce urmărim în această săptămâmă 🗓️
Cele mai importante rapoarte din săptămână, știi exact când lumea s-ar putea să o ia razna și poți să îți explici de ce crește compania aia obscură de care nu ai mai auzit până acum.
Ai mai jos și datele de săptămâna trecută. (P.S. Ignoră culorile, nu sunt chiar corect evidențiate)
Sponsorul nostru de astăzi 👨💻
Astăzi vorbim despre brokerul meu favorit 🏆 și cel pe care îl folosesc cel mai mult, Interactive Brokers 💼.
De ce Interactive Brokers 🤔 și nu alt broker❓
avem zona de research și discover🔍 unde putem să facem o analiză fundamentală detaliată📊
știri 📰 despre companii, atât pe telefon 📱, cât și pe versiunea browser 🌐.
poți să cumperi acțiuni 📈 cu deținere ca acționar 👩💼, nu custodie 🚫, nu CFD ❌, nu orice altceva ce încearcă alți brokeri să folosească ca să te atragă, numele tău e pe carnețelul companiei 📝!
poți să cumperi 🛍️ de la o multitudine de burse, nu doar NYSE, Nasdaq și câteva de prin Europa, dar ai China, Australia, Canada, Japonia, cam de pe oriunde și este singurul broker care îți dă această posibilitate 🚀
vrei să tranzacționezi în pre-market ⏰ sau after-hours 🌙? Da, poți printr-un singur click ✅, atât de ușor 👌.
vrei venit pasiv 💸 și ai o sumă mai mare de bani 💰? Ai Stock Yield Enhacement program (SYEP) 📈
poate îți place trading-ul, păi ai posibilitatea de a avea cont margin 😎 la Interactive Brokers și să îl legi de contul tău de TradingView 🔗, astfel vei putea executa ordine direct din TradingView 🖥️ și da, opțiunea e gratuită 🆓.
Ai cele mai mici costuri 💸 pentru că ei nu ai costuri ascunse 🕵️♂️ precum alții, știți ce comisioane plătiți și sunt mici, ultimul meu exemplu este 0.44$ pentru o investiție de aproximativ 1400$ 💰.
Poți să îți automatizezi investițiile cu doar câteva click-uri📊.
ai o garanție extinsă 🔒 de până la $100,000.00 pentru banii pe care îi ai neinvestiți 💼, iar acțiunile și ETF-urile tale sunt în siguranță pentru că ți-am zis, ești acționar, chillax 😎.
Vrei un ghid care să te ajute pas cu pas să îți faci un cont? Găsești aici.
Nu uita că te ajuți pe tine și sponsorizezi direct acest newsletter 📰 dacă pui banii la muncă încât să îți faci viața mai ușoară cu Interactive Brokers. Mă ajută enorm 🚀 să țin acest newsletter gratuit 🆓 și cât mai valoros pentru tine dacă arunci un ochi 👀 pe site-ul lor din link-ul de mai jos ⬇️ și dacă le dai o șansă 🎲 ca să te convingi că am dreptate. 👇
Doza de știri:📲
Știu, nu ai timp⏰, dar te ajut eu, nu trebuie să stai să cauți, să filtrezi, ai cele mai importante și relevante știri din săptămână ca să poți să te lauzi în fața prietenilor cu cât de informat ești tu.👨💻
Nvidia nu este Cisco, dar devine costisitoare: O analiză a valorii sale pe piață 💹💸
Inteligența artificială ajută escrocii să te păcălească pe tine și pe banca ta: cum se adaptează fraudele la tehnologiile noi 🤖🔓
Pilotul pentru francul digital elvețian și obligațiunile tokenize: un succes foarte mare 🇨🇭💰
Proprietarul unei concesiuni auto este devastat după ce o pană de soft de la CDK Global provoacă haos 🚗💻
Venezuela probabil să fie inclusă pe lista gri, după evaluarea FATF 🇻🇪📉
Ce presupune cu adevărat construirea unui centru de date AI: o explorare detaliată 🏗️🤖
Noile modele Audi e-tron GT, cele mai puternice ale producătorului, se laudă cu o putere nebună 🚗⚡
TotalEnergies și EnBW câștigă licitația pentru energie eoliană offshore în Germania la prețuri ridicate 🌬️💰
American Express achiziționează software pentru a ajuta la obținerea de rezervări la restaurante greu accesibile 🍽️💳
BYD face parteneriat cu Hub Power pentru a vinde vehicule electrice în Pakistan 🇵🇰🔌
Băncile centrale globale se pregătesc de reduceri de rate: este o greșeală? 🌍💵
Riscurile rotației în software și îndoielile privind clasificarea AI și PC: SMH se confruntă cu un downgrade 🔄🖥️
Proiecții pentru PIB-ul trimestrului 2: creștere între 1.8% și 3.0% 📊📈
Toyota în vremuri tulburi: decizii importante în perspectivă 🚗🌪️
Roblox: Cheltuieli generoase cu compensațiile bazate pe acțiuni și o evaluare ridicată fac acțiunea neatractivă 🎮💸
De ce Adobe Systems este o acțiune puternică de moment: analiză de moment 💡📈
Cu o scădere de 84%, este DocuSign o oportunitate de cumpărare? Evaluarea potențialului de redresare 📉🛒
Bula AI a Microsoft: Se îndreaptă gigantul de 3 trilioane de dolari spre un colaps? 💻📉
Tarifele UE impuse Chinei nu sunt o pedeapsă, spune ministrul german al economiei 🇪🇺🇨🇳
Tesla s-a redus cu cel puțin 14% anul acesta, arată datele interne 🚗📉
Apple și provocările AI în Europa sub reglementarea DMA: macOS se adaptează la noile norme 🍏🇪🇺
CEO-ul SoftBank prezice AI de 10.000 de ori mai inteligentă decât oamenii: O nouă eră tehnologică se apropie 🤖🚀
Acțiunile Carlsberg scad după ce Britvic respinge oferta de preluare de 3.9 miliarde de dolari: Planurile de expansiune se confruntă cu obstacole 🍺💼
Paradromics se pregătește să testeze implantul său cerebral pe oameni: Un pas major în neurotehnologie 🧠🔬
Eforturile Apple în domeniul AI se confruntă cu provocări majore în China 🍏🇨🇳
Eli Lilly așteaptă decizia FDA privind Zepbound pentru apneea în somn, posibil până la sfârșitul anului 💊🛌
😲 Reacția bursei la știrile din această săptămână 📰, 📈 ce a urcat ⬆️ și 📉 ce a luat-o la vale ⤵️.
📈Accenture - Acțiunile au crescut cu 7,29% după ce compania de consultanță a raportat rezerve de peste 900 de milioane de dolari pentru inteligența artificială generativă pentru al treilea trimestru, ducând totalul la 2 miliarde de dolari pentru acest an fiscal.
📈Gilead Sciences - Stocul biofarma a crescut cu 8,46% după ce compania a declarat că un studiu de fază 3 a arătat că medicamentul său HIV, lenacapavir, a demonstrat eficacitate de 100% pentru prevenția la femei.
📈Occidental Petroleum - Acțiunile producătorului de petrol și gaze din Houston au urcat cu aproximativ 1,8% după ce dosarele au arătat că Berkshire Hathaway de la Warren Buffett a câștigat mai multe acțiuni în fiecare dintre ultimele nouă sesiuni de tranzacționare. Achizițiile au adus participația Berkshire la peste 255 de milioane de acțiuni, reprezentând un pachet de 28,8%. Buffett a exclus posibilitatea de a prelua controlul deplin al companiei petroliere.
📈Broadcom - Acțiunile producătorului de cipuri și-au extins câștigurile de vineri, explodând în jur de 5,4% în timpul sesiunii de luni și crescând cu peste 35% în această lună. Compania a depășit estimările privind câștigurile și veniturile pentru al doilea trimestru fiscal săptămâna trecută și a anunțat o împărțire a acțiunilor în 10 pentru 1.
📈Chipotle - Acțiunile lanțului de restaurante au crescut cu aproape 3% înainte de împărțirea acțiunilor de 50 pentru 1 a companiei, așa cum va începe tranzacționarea la deschiderea pieței pe 26 iunie. Acțiunile au atins un nou maxim de 52 de săptămâni în timpul sesiunii de luni.
📈Nvidia - Producătorul de cipuri a crescut cu peste 3%, extinzând câștigurile față de marți, când a depășit Microsoft, devenind cea mai valoroasă companie publică.
📈Dell Technologies, Super Micro Computer - Acțiunile au crescut cu peste 4% fiecare. Elon Musk a spus într-un tweet postat pe X că Dell și Super Micro Computer vor construi supercomputerul pentru xAI, compania de inteligență artificială a început Musk în 2023.
De unde știu eu de toate acestea? De aici.
Calendarul raportărilor pentru această săptămână 📬
Aici afli ce companii raportează, dar ne uităm doar la cele mari și importante. Lasă un comentariu cu ce companii urmărești și tu!
Poți să consulți calendar de mai jos, pe cel de pe IBKR sau să îl folosești pe cel de pe FinChat.io.
Dacă vrei și un calendar economic gratuit care te lasă să îți adaugi în Google Calendar, iOS Calendar etc toate evenimentele, tot pe Interactive Brokers găsești ce cauți. Ți-am zis, ai totul acolo, e no-brainer!👇
Ne revedem și săptămâna viitoare cu o noua ediție a newsletter-ului. Fiindcă suntem la început este posibil să mai sufere modificări, însă putem să mergem doar în sus de aici.
P.S. Sorry dacă mai găsiți typos, dar e un one man show și se întâmplă și la case mai mari.
Disclaimer! Acest newsletter este doar cu caracter informativ și nicio informație prezentată nu trebuie tratată drept consultanță financiară.
🔗 Link-urile de afiliere care pun pâinea 🍞 pe masă. Mulțumesc! 🙌
🎓 Ghidul antreprenorului plus RO e-Factură:
💻 Finchat.io - ChatGPT al investitorilor. Primești din partea mea o reducere de 15% dacă folosești acest link de aici.
📈 INTERACTIVE BROKERS, brokerul pentru orice investitor la bursă! Link aici.
📈 eToro - social broker sau brokerul pentru mileniali, link aici.
🔒 BEST VPN, Surfshark, îl folosesc de peste 4 ani și nu regret nici măcar un moment, link aici.
🔒 Incogni, securizează-ți datele și ia-le din mana brokerilor de date, link aici.
📊 BONUS 30$ reducere Tradingview, link aici.
🔐 NANO LEDGER, ține cripto în siguranță! Link aici.
Recomandări newsletter🙌: