The Weekly Blend #76
Cel mai bun sfat pentru un investitor, Pfizer are probleme, dar am o soluție pentru tine, Pika Labs și text to video, ne-a părăsit un mare om, crește prețul benzinei, Apple și Goldman Sachs se despart
Salut,
Primești această ediție gratuit, direct la tine în inbox, în fiecare săptămână. Ca să mă ajuți să o țin în viață nu trebuie decât să o împarți cu prietenii tăi, așa că folosește butonul de mai jos fără frică 👇
🙌Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 2k oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite💎, așa că dă de veste prietenilor tăi ca să le faci un bine și dacă vrei ca produsul sau serviciul tău să fie mai vizibil, trimite-mi un mail pe adresa contact@laurentiuvana.ro și hai să discutăm!🤗
Noutăți!🥳
Aruncă un ochi pe blog pentru noi articole
Pe lângă articole, am pentru tine mai multe resurse gratuite pe care le găsești în secțiunea Resurse gratuite pe blog-ul meu, laurentiuvana.ro. Pe lângă mini cursul care te va ajuta să te apuci de investiții, poți să ai acces la:
Calculatoare de tip simulator care îți arată cum să investești dacă vrei să te pensionezi în 10 ani sau vrei să îi cumperi copilului tău un apartament la 18 ani;
Calculator de preț corect al companiilor listate la bursă, 100% automatizat;
Calculator de salariu, inclusiv pentru IT (voi mai adăuga și alte feature-uri);
Dacă ai un feedback sau crezi că ar fi util să mai fac și alte calculatoare/ simulatoare, lasă un comentariu mai jos!
Ce ne spune macro-economia💶
Mereu ne raportăm la un etalon, facem comparații, de aia apelăm la review-uri și opinii ale oamenilor. Indicatorii de mai jos sunt ca review-urile de pe eMag, te ajută să decizi dacă e un moment bun să investești, dacă te angajezi la McDonalds🍔 sau îți iei Lamborghini🏎 la final de săptămână.
Ai cei mai mari indici bursieri, SP500, Nasdaq, Dow Jones și cele mai importante mărfuri precum petrolul🛢, gazul natural🔋, aurul👑. Pe lângă asta, băncile o mai iau razna, crizele mai apar, oamenii se panichează, așa că e bine să fim pregătiți și te ajut că cele mai des folosite indicatoare, dobânzile pentru obligațiunile de stat, indicele de volutatilitate (VIX) și faimoasele indicatoare de frică și lăcomie (există și un serial despre asta), atât pentru Bitcoin, cât și pentru SP500.
S&P500 – $4,567.80 [+0.19% (1W)] - Top 500 companii din US. 🏢
Nasdaq – $15,947.12 [-0.21% (1W)] - Indicele versat în tehnologie, dar mai are și ketchup de la Heinz în el. 🖥️🍅
Dow Jones Industrial Average – $35,950.89 [+1.58% (1W)] - Ăla vechi, dar bun, mai pe clasic. 🏭
Oil (Petrol) – $80.86 [+0.93%] (1W) ⛽️
Gaz Natural – $2.80 [-2.00% (1W)] 🔥
Aur - $2,037.28 [+1.78% (1W)] 💰
10Y Treasury Minus 2Y Treasury – -0.44 (Yield Curve Inversion aka semn de recesiune cu probabilitate de 80% atunci când dobânda pe termen scurt e mai mare ca dobânda pe termen lung 😤)
VIX – 12.88 [+3.29% (1W)] - aka Volatilitatea SP500 sau mai pe românește, cât de rău se mișcă. Tip, dacă urcă de nebun, lumea se panichează și noi putem să facem 💶
Fear & Greed Index SP500 😁/
Fear & Greed Index BTC😁/😤
Dacă te ajută, lasă și un comentariu ca eu să știu că ești mulțumit!👇
Pulsul pieței 🤑
Salutare!
Dacă mai ai poftă de informații, poți oricând să urmărești canalul meu de Youtube și contul de Instagram. Postez des și mereu vei găsi informații noi și diferite de cele din newsletter.
Pentru că mai e puțin și ne vom lovi de RO e-Factură, am pregătit un video care să îți răspundă la toate întrebările pe care le-ai putea avea.
Ne-a părăsit un om mare…
Charlie Munger, recunoscut la scară largă ca un investitor genial și vicepreședintele Berkshire Hathaway, mâna dreaptă a lui Warren Buffett timp de decenii. Viața lui Munger, totuși, este o plină de triumfuri profunde și tragedii la fel de semnificative, pictând o imagine a rezistenței și a creșterii intelectuale.
Călătoria lui Munger în lumea afacerilor și a investițiilor a avut un început tumultuos. La vârsta de 21 de ani, s-a confruntat cu un eșec devastator, pierzând toate investițiile. Acest eșec timpuriu, totuși, nu a fost un punct final, ci o fundație pe care Munger și-a construit filosofia de analiză și înțelegere amănunțită a valorii intrinseci a investițiilor.
Tragedia a lovit din nou când Munger avea 31 de ani. Într-o întorsătură neprevăzută și sfâșietoare a evenimentelor, și-a pierdut fiul în vârstă de 9 ani, Teddy, de leucemie. Această pierdere nu a fost doar emoțională, ci și financiară, deoarece Munger a investit foarte mult în tratamente medicale pentru fiul său. Dubla lovitură a ruinei emoționale și financiare ar fi putut descuraja orice individ, dar rezistența lui Munger a strălucit.
În ciuda acestor adversități, cariera lui Munger este marcată de revenirea și succesul său remarcabil. Strategiile sale de investiții și perspicacitatea în afaceri au fost esențiale în creșterea Berkshire Hathaway. Munger este, de asemenea, cunoscut pentru eforturile sale filantropice, înțelepciunea în investițiile de valoare și influența sa profundă asupra finanțelor globale. Povestea lui de viață este o dovadă a depășirii greutăților personale și financiare prin perseverență, inteligență și o busolă etică neclintită.
Crește prețul barilului de petrol?
Sunt așteptate creșteri ale prețului petrolului în anul următor, ca urmare a reducerilor voluntare ale producției de către unii membri ai OPEC+. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci prețul benzinei și motorinei s-ar putea să crească. Mai departe, putem vorbi chiar și de o creștere a prețului bunurilor și serviciilor generalizat, pentru că realitatea este că totul duce în final la petrol.
Într-o declarație publicată joi, grupul petrolier a încetat să impună reducerea producției. Cu toate acestea, națiunile individuale din cadrul grupului și-au declarat propriile reduceri voluntare, în valoare totală de 2,2 milioane de barili pe zi pentru primul trimestru al anului 2024.
Arabia Saudită, principalul membru și un jucător cheie în OPEC, a decis să-și continue reducerea voluntară de 1 milion de barili pe zi, o politică care a fost în vigoare din iulie până la sfârșitul primului trimestru al anului 2024.
În plus, Rusia și-a anunțat intenția de a-și reduce oferta cu 300.000 de barili pe zi de țiței și 200.000 de barili pe zi de produse petroliere în același interval de timp.
Modul în care au fost comunicate reducerile de producție a contribuit la confuzie și scepticism în rândul comercianților. De obicei, OPEC+ ar include toate detaliile și motivele decizia luată în comunicatul său de presă cu privire la astfel de anunțuri. Cu toate acestea, de data aceasta, informația a fost difuzată prin declarații separate ale statelor membre individuale cu privire la reducerile lor voluntare.
Pfizer mai primește o lovitură
Am vorbit de curând într-un video de Vertex Pharmaceutical și într-un comentariu eram mustrat de faptul că ignor Pfizer și poziția mai bună, după spusele autorului acelui comentariu.
Argumentul meu pentru care nu sunt de acord cu a fugi orbește după un preț „prea bun” este următorul. Când investești trebuie să țintești companii bune la prețuri corecte, nu companii mediocre sau prost poziționate la prețuri foarte mici. Nu prețul este tința!
Îți dau un sfat care îți poate genera enorm de mulți bani, prioritizează companiile care cresc constant, atât din punct de vedere al vânzărilor, profitabilității, free cash flow și își adaptează modelul de business, NU companii ieftine și atât. Există o multitudine de companii ieftine, companii care oferă un randament al dividendului de 8-10%, dar care nu cresc, poate chiar au vânzări în scădere sau care au un preț tot în scădere.
Repet, NU FUGI DUPĂ IEFTIN!
Acum revenim la Pfizer, care în acest moment este definiția a ceea ce ți-am zis mai sus. Nu este o companie proastă, dar în acest moment nu oferă nici măcar un motiv pentru care aș investi și să mă simt și confortabil. Uite de ce:
venituri, profit și free cash flow HAOTIC. Au dat un tun cu vaccinul și acum nu mai e, iar asta se vede în cifre, chiar frapant cât de mult a contat;
dacă ne uităm pe ultimii aproape 30 ani, Pfizer a rămas blocată, a variat între 15$ și 51$ maximul în momentul său de glorie, chiar dacă oferă un dividend bun și a crescut constant, realitatea e că ai fi pierdut bani sau nu ai fi făcut prea mult, cu excepția situației în care ai cumpărat într-un moment oportun și ai vândut după aproape de maxim.
Cum am făcut eu bani cu Pfizer? Foarte simplu, înainte să apară un vaccin știam că lucrează atât Pfizer, cât și Biontech și Moderna la dezvoltarea unui vaccin. Am investit în toate 3 și cum a apărut vaccinul și prețul a bubuit, eu făcut un profitde 2 și 3 cifre procentual, am vândut. Nu te căsători cu o acțiune, decât dacă îndeplinește ce am zis mai sus. Fugi de tunuri și profită de banii pe care îi oferă, dar fii rațional, nu lacom!
Am zis de Vertex, ce e așa special? Nimic special, doar bifează ce am spus mai sus, a avut constant creștere și are în continuare, are parteneriate protivite, situații financiare bune, este ce Pfizer nu este. Vorbim de o companie care acum 30 ani era 4$, iar acum este 350$, o creștere de aproape 100x în timp ce Pfizer a stagnat! E drept, nu oferă dividende, dar aș prefera să investească în business și să crească, decât să îmi dea niște bani pe care eu, ca investitor, îi pot folosi prost.
Detalii despre Vertex în acest video:
Buffett spune un lucru foarte important, e mai bine ca un business să reinvestească banii în companie și să crească, astfel recompensând acționarul, decât să îi dea acționarului și acesta să îi risipească.
Ce s-a mai întâmplat cu Pfizer?
Vineri, Pfizer și-a anunțat decizia de a întrerupe dezvoltarea medicamentului său experimental de slăbit. Această decizie a venit după ce un studiu clinic la mijlocul stadiului a arătat că, în timp ce pacienții obezi au pierdut în greutate folosind medicamentul, mulți au întâmpinat dificultăți în tolerarea acestuia.
Compania farmaceutică a raportat o frecvență ridicată a reacțiilor adverse la pacienți, predominant de natură gastrointestinală ușoară. În plus, un număr considerabil de pacienți au ales să întrerupă tratamentul.
Hai să râzi, acum 1-2 luni multe companii de consum/ restaurante au picat la bursă pentru că…. stai să vezi, se vor scoate medicamente care taie pofta de mâncare. Să vezi cât de ILOGICĂ e piața de capital…
Gigantul farmaceutic se bazează pe o descoperire în domeniul medicamentelor de slăbit pentru a compensa cererea în scădere pentru produsele sale legate de Covid și pentru a-și reveni după o scădere semnificativă de 40% a prețului acțiunilor sale în acest an. Miroase a disperare în curtea Pfizer.
Goldman Sachs și Apple se despart
Lansat în 2019, Apple Card a fost intenționat să fie un pilon al trecerii Goldman Sachs către serviciile bancare de consum.
Cu toate acestea, Goldman a pierdut miliarde această divizie de business (mai exact 1,2 miliarde de dolari numai în 2022) și a indicat Apple la începutul acestui an că își propune să vândă parteneriatul.
Goldman a purtat discuții cu American Express despre preluarea programului de carduri, dar AMEX și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aspecte precum ratele de pierdere. Synchrony Financial, cel mai mare emitent de carduri de magazine din SUA, a analizat, de asemenea, achiziționarea portofoliului.
Pentru Apple, acest eșec va afecta activitatea de servicii, o atenție tot mai mare pe măsură ce vânzările de iPhone încetinesc. Dar impactul va fi minim aici, deoarece parteneriatul cu GS a reprezentat o mică parte din veniturile din servicii. Deci Apple va fi bine, nu avem de ce să ne panicăm, vor continua să ofere Apple Card, dar doar cu un nou partener emitent. Prin urmare, cea mai interesantă întrebare acum este să vedem cine va interveni.
Vine natural și întrebarea, poate Apple să internalizeze acest serviciu?
Un nou jucător de AI în lumina reflectoarelor
Text to video, nu e o informație nouă, știm deja câteva proiecte în acest sens, Project Runway și Adobe Firefly, dar avem un nou jucător, Pika Labs. Am văzut demo-ul din partea Pika Labs și am rămas mască, la fel de mască precum și la Adobe. Las un video mai jos:
Ca fun fact, m-am înscris și eu pe waiting list, fingers crossed!
Pentru tot ce găsești aici și vrei să știi mai multe, urmărește-mă pe Youtube (un like și subscribe ca să pornim algoritmul)🎬 unde postez constant care să te ajute să fii mai profitabil și să ajungi la independență financiară mai rapid. 👇
Dacă vrei să știi ceva anume și nu am menționat eu, lasă-mi un comentariu și revin cu un articol sau un video 👇
Citatul săptămânii urmărește responsabilitatea pe care cu toții o avem. Viața e plină de decizii și acestea te vor defini. Caută să te educi pentru a lua decizii cât mai bune, asumăți deciziile și construiește o poveste care merită ascultată.🫵
"I don't think people spend nearly enough time thinking about what they like and what they're good at." - Sam Altman, CEO al OpenAI (din nou)
Ce urmărim în această săptămâmă 🗓️
Cele mai importante rapoarte din săptămână, știi exact când lumea s-ar putea să o ia razna și poți să îți explici de ce crește compania aia obscură de care nu ai mai auzit până acum.
Marți:
PPI România aka inflația la producători;
PPI în zona Euro, aka inflația la producători. Tendința ce reiese din datele PCE (Personal Consumption expenditure) indică o continuare a traiectoriei de scădere a inflației;
JOLTSs Job Opening aka sondajul cu privire la starea pieței forței de muncă;
Joi:
GDP (PIB) România pentru trimestrul 3, estimările spun o creștere de 0.2%, scădere de la datele anterioare care spuneau 1%. Economia României pare ca nu mai crește și s-ar putea ca unul dintre motive să fie incertitudinea fiscală. Chiar și asa, România se situează în top 3 state din punct de vedere al creșterii PIB-ului pentru 2024
GDP (PIB) zona EUro, estimările spun 0.1%, scădere de la 0.5% la nivel anualizat și -0.1% de la o lună la alta;
Vineri:
rata șomajului în SUA, așteptări de 3.9%, stagnare de luna trecută când am avut tot 3.9%. Piața forței de muncă rămâne puternică în timp ce economia își revine, un lucru pozitiv pentru investitori.
Legendă:
MoM = Month over Month (modificarea procentuală de la o lună la cealaltă).
YoY = Year over Year (modificarea anualizată).
Sponsorul nostru de astăzi 👨💻
Astăzi vorbim despre brokerul meu favorit 🏆 și cel pe care îl folosesc cel mai mult, Interactive Brokers 💼.
De ce Interactive Brokers 🤔 și nu alt broker❓
avem zona de research și discover🔍 unde putem să facem o analiză fundamentală detaliată📊
știri 📰 despre companii, atât pe telefon 📱, cât și pe versiunea browser 🌐.
poți să cumperi acțiuni 📈 cu deținere ca acționar 👩💼, nu custodie 🚫, nu CFD ❌, nu orice altceva ce încearcă alți brokeri să folosească ca să te atragă, numele tău e pe carnețelul companiei 📝!
poți să cumperi 🛍️ de la o multitudine de burse, nu doar NYSE, Nasdaq și câteva de prin Europa, dar ai China, Australia, Canada, Japonia, cam de pe oriunde și este singurul broker care îți dă această posibilitate 🚀
vrei să tranzacționezi în pre-market ⏰ sau after-hours 🌙? Da, poți printr-un singur click ✅, atât de ușor 👌.
vrei venit pasiv 💸 și ai o sumă mai mare de bani 💰? Ai Stock Yield Enhacement program (SYEP) 📈
poate îți place trading-ul, păi ai posibilitatea de a avea cont margin 😎 la Interactive Brokers și să îl legi de contul tău de TradingView 🔗, astfel vei putea executa ordine direct din TradingView 🖥️ și da, opțiunea e gratuită 🆓.
Ai cele mai mici costuri 💸 pentru că ei nu ai costuri ascunse 🕵️♂️ precum alții, știți ce comisioane plătiți și sunt mici, ultimul meu exemplu este 0.44$ pentru o investiție de aproximativ 1400$ 💰.
Poți să îți automatizezi investițiile cu doar câteva click-uri📊.
ai o garanție extinsă 🔒 de până la $100,000.00 pentru banii pe care îi ai neinvestiți 💼, iar acțiunile și ETF-urile tale sunt în siguranță pentru că ți-am zis, ești acționar, chillax 😎.
Vrei un ghid care să te ajute pas cu pas să îți faci un cont? Găsești aici.
Nu uita că te ajuți pe tine și sponsorizezi direct acest newsletter 📰 dacă pui banii la muncă încât să îți faci viața mai ușoară cu Interactive Brokers. Mă ajută enorm 🚀 să țin acest newsletter gratuit 🆓 și cât mai valoros pentru tine dacă arunci un ochi 👀 pe site-ul lor din link-ul de mai jos ⬇️ și dacă le dai o șansă 🎲 ca să te convingi că am dreptate. 👇
Doza de știri:📲
Știu, nu ai timp⏰, dar te ajut eu, nu trebuie să stai să cauți, să filtrezi, ai cele mai importante și relevante știri din săptămână ca să poți să te lauzi în fața prietenilor cu cât de informat ești tu.👨💻
Bill Gates avertizează că lumea va depăși probabil un prag critic de încălzire. 🌍
O țară mică a generat 15% din veniturile Nvidia – iată de ce are nevoie de atâtea cipuri. 🖥️
Pfizer va opri producția unui medicament de slăbit administrat de două ori pe zi, datorită efectelor secundare adverse. 💊
Emiratele Arabe Unite încearcă să reducă criticile printr-un fond climatic de 30 de miliarde de dolari cu BlackRock și Brookfield. 🌳
Prețurile petrolului sunt setate să crească în 2024 după reducerile voluntare ale OPEC. ⛽
CEO-ul Robinhood declară că plata pentru fluxul de comenzi este aici pentru a rămâne. 📈
Munger și Buffett nu au reușit să finalizeze împreună o ultimă afacere folosind Berkshire’s 157 miliarde. 💼
Tesla urmează să dezvăluie detaliile despre Cybertruck la un eveniment de livrări din Austin. 🚗
Munger a spus că Berkshire ar fi valorat mai mult dacă el și Buffett ar fi folosit efectul de levier. 💸
CEO-ul Gap, Richard Dickson: „Abia știai ce vindeam de fapt”. 👖
India, nu China, va conduce creșterea în Asia-Pacific în următorii 3 ani, spune S&P Global. 🌏
Riyadh va extinde reducerea de 1 milion de barili pe zi, pe măsură ce OPEC menține politica. 🛢️
Consumul în China nu arată semne de recuperare puternică în formă de V, spune McKinsey. 📉
Raportul inflației PCE pentru octombrie 2023. 📊
UiPath a înregistrat o creștere impresionantă în trimestrul al treilea, cu venituri crescute cu 24% față de anul trecut, ajungând la 326 milioane de dolari și depășind așteptările cu aproximativ 10 milioane de dolari.
OpenAI: Oferta de achiziție este pe drumul cel bun, în ciuda problemelor de conducere.
Apple produce propriile cipuri pentru iPhone și Mac, depășind Intel.
Nespresso a făcut progrese pe piața americană de capsule de cafea, dominată de Keurig.
China impune reguli noi pentru vehiculele electrice.
Cybertruck Tesla este mai mult un instrument de marketing decât o mașină de făcut profit.
Războiul AI: Amazon vine după Microsoft și Google: Conferința dezvoltatorilor Amazon a debutat cu un accent puternic pe AI generativ, având ca scop recuperarea decalajului față de Microsoft și Google.
Portofoliul mediu 60/40 a avut cea mai bună lună în noiembrie din 1991: Un portofoliu clasic de acțiuni și obligațiuni a înregistrat un randament de 9.6% în noiembrie, cel mai bun din decembrie 1991.
Morgan Stanley degradează LVMH: Pentru prima dată în șase ani, Morgan Stanley și-a retras viziunea pozitivă asupra gigantului de bunuri de lux LVMH, din cauza îngrijorărilor legate de cererea în scădere în sector.
Indicele anual de creștere pentru locuințe raportat în octombrie a fost de 6.9%, în scădere față de septembrie. Aceasta indică o încetinire continuă, influențată de chiriile care sunt ușor negative în termeni anuali.
Așteptările de reducere a dobânzilor alimentează o revenire puternică pe piața obligațiunilor: Investitorii pariază pe o posibilă reducere a dobânzilor de către Fed, ceea ce a determinat cea mai puternică revenire a obligațiunilor din ultimii 40 de ani. Comentariile recente ale Guvernatorului Fed, Waller, au contribuit la această așteptare.
Elon Musk vizitează Israelul: Musk este recunoscut pentru inteligența sa și capacitatea de a recunoaște democrația, capitalismul și umanitatea.
Analiză alegeri olandeze: Geert Wilders în alegerile olandeze.
Companiile aeriene reduc durata zborurilor.
China și mineritul în adâncul mărilor: China își extinde activitatea de minerit în adâncul mărilor pentru minerale critice.
Viitorul coworking-ului după falimentul WeWork: Care este viitorul coworking-ului după falimentul WeWork.
😲 Reacția bursei la știrile din această săptămână 📰, 📈 ce a urcat ⬆️ și 📉 ce a luat-o la vale ⤵️.
📈Paramount Global - Acțiunile au crescut cu aproape 3% în urma unui raport din The Wall Street Journal conform căruia conglomeratul media a discutat cu Apple posibilitatea de a-și grupa serviciile de streaming la un preț redus.
📈Disney - Acțiunile conglomeratului au crescut cu 0,35% după ce compania a anunțat că va reintroduce un dividend anterior de 30 de cenți pe acțiune.
📉Alibaba - Multinaționala chineză a scăzut cu aproximativ 2% după ce Morgan Stanley a retrogradat acțiunile la o pondere egală, firma observând îngrijorarea cu privire la o revenire mai lentă decât se aștepta în segmentul cloud al Alibaba.
📈Coinbase - a adăugat aproape 3% în tranzacționarea înainte de piață. Un raport de la CoinDesk a dezvăluit că Ark Invest a lui Cathie Wood a vândut a treia oară acțiuni Coinbase în această săptămână, însumând aproximativ 15 milioane de dolari. Acțiunile Coinbase ies din a doua cea mai bună lună de câștiguri a companiei de la debutul Nasdaq în 2021.
📈Ulta Beauty - Acțiunile au câștigat aproape 12% după ce retailerul de produse de înfrumusețare a raportat câștiguri în trimestrul trei care au depășit așteptările analiștilor. Ulta a raportat câștiguri de 5,07 dolari pe acțiune, mai mari decât cei 4,95 dolari pe acțiune pe care se așteptau analiștii chestionați de LSEG.
📉Dell - Stocurile producătorului de computere au scăzut cu aproape 6% în urma unui raport mixt al veniturilor din trimestrul trei. Compania a depășit estimările de pe Wall Street privind câștigul pe acțiune, raportând o valoare ajustată de 1,88 USD, în timp ce analiștii intervievați de LSEG estimau 1,47 USD.
📉BioNTech - Acțiunile au scăzut cu aproximativ 3% după o retrogradare la subponderare de vineri de la JPMorgan.
📈Salesforece - Acțiunile furnizorului de software cloud au crescut cu 9,4%, ridicând media industrială Dow Jones cu 30 de acțiuni după ce compania a raportat câștiguri fiscale din trimestrul al treilea care au depășit estimările analiștilor.
📈Victoria’s Secret - Retailerul de îmbrăcăminte pentru femei a crescut cu 14,3% după ce a furnizat îndrumări pentru trimestrul curent, care au fost în mare măsură în conformitate cu așteptările analiștilor.
📉Toyota - Acțiunile au crescut cu 1,3%, la știrea că producătorul de automobile plănuia să își reducă participațiile în producătorul de componente auto Denso la 20% de la peste 24%. Toyota plănuiește să redirecționeze acest capital pentru a-și îmbunătăți eforturile în domeniul vehiculelor electrice.
📈Foot Locker - Acțiunile au crescut cu 12% după ce retailerul de încălțăminte a afișat miercuri venituri și vânzări din trimestrul al treilea care au depășit așteptările Wall Street și a spus că se așteaptă la vânzări mai bune la aceleași magazine în acest an decât a făcut-o anterior.
📉Okta - După ce s-au vândut după o încălcare a securității cibernetice din octombrie și o retrogradare ulterioară a JMP Securities, acțiunile companiei de software au redus pierderile miercuri dimineață. Stocul a scăzut cu aproximativ 2%.
De unde știu eu de toate acestea? De aici.
Calendarul raportărilor pentru această săptămână 📬
Aici afli ce companii raportează, dar ne uităm doar la cele mari și importante. Lasă un comentariu cu ce companii urmărești și tu!
Dacă vrei și un calendar economic gratuit care te lasă să îți adaugi în Google Calendar, iOS Calendar etc toate evenimentele, tot pe Interactive Brokers găsești ce cauți. Ți-am zis, ai totul acolo, e no-brainer!👇
Ne revedem și săptămâna viitoare cu o noua ediție a newsletter-ului. Fiindcă suntem la început este posibil să mai sufere modificări, însă putem să mergem doar în sus de aici.
P.S. Sorry dacă mai găsiți typos, dar e un one man show și se întâmplă și la case mai mari.
Disclaimer! Acest newsletter este doar cu caracter informativ și nicio informație prezentată nu trebuie tratată drept consultanță financiară.
🔗 Link-urile de afiliere care pun pâinea 🍞 pe masă. Mulțumesc! 🙌
🎓 CURS DECLARAȚIA UNICĂ: https://business.avocatoo.ro/funnel/declaratia-unica/lp-declaratia-unica
📈 INTERACTIVE BROKERS: https://www.interactivebrokers.hu/mkt/?src=laurentiuN&url=%2Fen%2Findex.php%3Ff%3D40071
📈 eToro - social broker: https://med.etoro.com/B11465_A119117_TClick_Slaurentiuvana_etoro_promo.aspx
🔒 BEST VPN, Surfshark: https://get.surfshark.net/SHsz
💰 BINANCE, primești discount 💸 atunci când tranzacționezi:
https://accounts.binance.com/en/register?ref=DGUYACG1
📊 BONUS 30$ reducere Tradingview:
https://www.tradingview.com/?aff_id=124514
🔐 NANO LEDGER:
https://shop.ledger.com?r=77b6c9f62de2
🛍️ REDUCERE 10% la orice pe https://iblock.ro folosind codul „laurentiu”
Recomandări newsletter🙌: