The Weekly Blend #88
Adevărul despre bani pe care majoritatea nu îl știu, raportările Nvidia, Intel și Microsoft fac parteneriat, Capital One cumpără Discover, Buffett aduce omagiu lui Munger, Sora, Groq și VR
Salut,
Primești această ediție gratuit, direct la tine în inbox, în fiecare săptămână. Ca să mă ajuți să o țin în viață nu trebuie decât să o împarți cu prietenii tăi, așa că folosește butonul de mai jos fără frică 👇
🙌Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 2k oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite💎, așa că dă de veste prietenilor tăi ca să le faci un bine și dacă vrei ca produsul sau serviciul tău să fie mai vizibil, trimite-mi un mail pe adresa contact@laurentiuvana.ro și hai să discutăm!🤗
Vești bune, începând cu 15 februarie 2024 vei putea să îți transferi portofoliul din Trading212 în Interactive Brokers!
Noutăți!
Am lansat împreună cu Ana Udriște ghidul antreprenorului și tot ce trebuie să știi despre RO e-factură. Ai 30 slide-uri și 2 calculatoare (de salarizare și comparator de taxe și impozite), o sesiune de 60min de material video cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre RO e-factură.
Îl găsești aici.
Am pentru tine mai multe resurse gratuite pe care le găsești în secțiunea Resurse gratuite pe blog-ul meu, laurentiuvana.ro. Pe lângă mini cursul care te va ajuta să te apuci de investiții, poți să ai acces la:
Calculatoare de tip simulator care îți arată cum să investești dacă vrei să te pensionezi în 10 ani sau vrei să îi cumperi copilului tău un apartament la 18 ani;
Calculator de preț corect al companiilor listate la bursă, 100% automatizat;
Calculator de salariu, inclusiv pentru IT (voi mai adăuga și alte feature-uri);
Aruncă un ochi pe blog pentru noi articole
Dacă ai un feedback sau crezi că ar fi util să mai fac și alte calculatoare/ simulatoare, lasă un comentariu mai jos!
Ce ne spune macro-economia💶
Mereu ne raportăm la un etalon, facem comparații, de aia apelăm la review-uri și opinii ale oamenilor. Indicatorii de mai jos sunt ca review-urile de pe eMag, te ajută să decizi dacă e un moment bun să investești, dacă te angajezi la McDonalds🍔 sau îți iei Lamborghini🏎 la final de săptămână.
Ai cei mai mari indici bursieri, SP500, Nasdaq, Dow Jones și cele mai importante mărfuri precum petrolul🛢, gazul natural🔋, aurul👑. Pe lângă asta, băncile o mai iau razna, crizele mai apar, oamenii se panichează, așa că e bine să fim pregătiți și te ajut că cele mai des folosite indicatoare, dobânzile pentru obligațiunile de stat, indicele de volutatilitate (VIX) și faimoasele indicatoare de frică și lăcomie (există și un serial despre asta), atât pentru Bitcoin, cât și pentru SP500.
S&P500 – $5,088.57 [+1.66% (1W)] - Top 500 companii din US. 🏢
Nasdaq – $17,937.61 [+1.42% (1W)] - Indicele versat în tehnologie, dar mai are și ketchup de la Heinz în el. 🖥️🍅
Dow Jones Industrial Average – $39,131.53 [+1.30% (1W)] - Ăla vechi, dar bun, mai pe clasic. 🏭
Oil (Petrol) – $81.78 [-1.83%] (1W) ⛽️
Gaz Natural – $1.60 [-1.38% (1W)] 🔥
Aur - $2,035.40 [+1.13% (1W)] 💰
10Y Treasury Minus 2Y Treasury – -0.41 (Yield Curve Inversion aka semn de recesiune cu probabilitate de 80% atunci când dobânda pe termen scurt e mai mare ca dobânda pe termen lung 😤)
VIX – 13.75 [-3.44% (1W)] - aka Volatilitatea SP500 sau mai pe românește, cât de rău se mișcă. Tip, dacă urcă de nebun, lumea se panichează și noi putem să facem 💶
Fear & Greed Index SP500 😁/ 😤
Fear & Greed Index BTC😁/😤
Dacă te ajută, lasă și un comentariu ca eu să știu că ești mulțumit!👇
Pulsul pieței 🤑
Salutare!
Dacă mai ai poftă de informații, poți oricând să urmărești canalul meu de Youtube și contul de Instagram. Postez des și mereu vei găsi informații noi și diferite de cele din newsletter.
Adevărul despre bani pe care majoritatea nu îl știu!
Există două tipuri principale de bani: bani financiari și banii din economie („banii reali”).
Acesta este modul tău ușor de a te gândi la ce operațiuni sunt potențial inflaționiste și care sunt doar inflaționiste în funcție de prețul activelor. Tot în acest mod vei înțelege de ce „printarea banilor” este o activitate care nu e neapărat inflaționistă și de ce aveam inflație chiar și înainte ca băncile centrale să facă asta.
Cine imprimă banii financiari și banii din economie?
Banii financiari sunt tipăriți de băncile centrale, de exemplu prin QE (Quantitative Easing, imprimarea banilor financiari).
Banca Centrală modifică componența părții active a bilanțului instituțiilor financiare: cumpără obligațiuni și le schimbă cu rezerve. Nu se printează bani per se, adică nu te gândi la o imprimantă sau o imprimerie care face asta. Există o imprimerie federală și națională în fiecare țară, dar banii fizici sunt doar 2-3% din totalul banilor în circulație.
Am menționat cuvântul „rezerve”, rezerve bancare. Aceștia sunt bani financiari sunt bani financiari. Probabil te gândești cu te ajută această informație, nu?
Trucul este că rezervele NU sunt bani pentru sectorul privat: sunt bani pentru bănci. Băncile NU împrumută și NU înmulțesc rezervele.
Hai să îți dau un exemplu. Ai mai jos un grafic găsit cu situația Japoniei.
Rezervele (cu roșu) din Japonia s-au dublat în anii 90, pe măsură ce BoJ (Bank of Japan) a continuat cu QE (Quantitative Easing, imprimarea banilor financiari), și totuși împrumuturile bancare (cu albastru) s-au redus cu 25% în aceeași perioadă.
QE (imprimarea banilor financiari) NU încurajează băncile să împrumute mai mulți bani (bani din economia reală).
Când împrumută, băncile se uită la:
Bonitatea împrumutătorului;
Randamentul creditului;
Capitalul necesar pentru împrumut.
Dacă compromisul dintre aceste caracteristici arată bine, ele împrumută. Altfel nu o fac.
O cantitate mare de rezerve are un impact virtual zero asupra dorinței și capacității băncilor comerciale de a acorda mai multe împrumuturi. De aici și confuzia generală cu privire la modul în care se introduc bani în economie și cum influențează acest lucru bunul mers al economiei.
Deci, de ce Băncile Centrale imprimă bani financiari (adică rezerve)?
Băncile centrale imprimă bani financiari noi (de exemplu, QE, imprimarea banilor financiari) pentru a adăuga lichiditate interbancară (rezerve) sistemului în perioadele de stres pe piața financiară.
Acest lucru ajută băncile să aibă bilanţuri mai lichide, să tranzacţioneze între ele mai bine şi să stabilizeze pieţele repo.
Ce este piața repo?
Un acord de răscumpărare („repo”) este o formă de împrumut pe termen scurt pentru dealerii de titluri de stat. În cazul unui repo, un dealer vinde titluri de stat investitorilor, de obicei peste noapte, și le cumpără înapoi în ziua următoare la un preț puțin mai mare. Acea mică diferență de preț este rata dobânzii implicite overnight. Repo-urile sunt de obicei folosite pentru a strânge capital pe termen scurt. Ele sunt, de asemenea, un instrument comun al operațiunilor de piață deschisă a băncilor centrale.
Revenind la subiect, gândește-te la asta ca la „ungerea” mecanismului de instalații monetare.
Dar reține un lucru FOARTE important și pe care majoritatea nu îl știu: banii financiari nu pot intra NICIODATĂ în economia reală.
Deci, cine tipărește bani din economie reală?
Guvernele (prin deficite) și băncile (prin împrumuturi).
După cum arată însăși Banca Angliei, atunci când fac noi împrumuturi, băncile vă creditează literalmente contul de nicăieri și, prin urmare, creează noi depozite. Primiți credit împotriva capacității viitoare de a genera fluxuri de numerar.
Acum poți cheltui mulți bani în economia reală.
Ai mai jos un grafic care explică diferența dintre băncile centrale, băncile comerciale și consumator. Așa vei înțelege cum funcționează în realitatea crearea de bani în economie.
Observă că băncile nu „înmulțesc” rezervele atunci când acordă împrumuturi: caseta verde pentru rezerve joacă un rol complet pasiv în procesul de creditare.
Sistemul bancar în ansamblu creează noi credite (împrumuturi), care sunt bani din economie reală care, după ce sunt cheltuiți (de exemplu, pentru a cumpăra o casă) ajung în contul vânzătorului casei ca un nou depozit bancar (roșu).
Creditarea extinde bilanțurile băncilor și creează noi bani din economia reală.
Dar am mai zis de o metodă prin care poți să injectezi bani în economia reală, deficitul bugetar, că tot avem foarte mult în România.
Deficitele bugetar injectează noi bani pentru că reprezintă cheltuieli care ajung în buzunarele sectorului privat. Dacă guvernul cheltuiește mai mult decât încasează taxe, s-au creat bani noi. Cheltuielile cu deficit măresc valoarea netă a sectorului privat fără a adăuga o datorie.
Opinia publică ar spune că a cheltuit bani pe care nu i-a avut și, prin urmare, trebuie să se împrumute (emite obligațiuni).
Adevărul este altul!
Guvernul a cheltuit 100 de lei trimițând cecuri acasă oamenilor (adică sectorul privat) prin ajutoare de stat. Oamenii dintr-o dată constată că depozitele lor bancare au crescut cu aceeași 100 de lei, fără nicio răspundere sau datorie accesorie.
Cu alte cuvinte, guvernul a făcut o gaură în bilanțul său, dar a crescut valoarea netă a oamenilor!
Guvernele creează tocmai banii pe care sectorul privat îi folosește, așa că nu „trebuie” să economisească sau să găsească bani înainte de a cheltui.
Cum se leagă totul?
Regulile noastre contabile autoimpuse impun ca cheltuielile deficitare să fie „finanțate” prin emisiunea de obligațiuni, pe care băncile le pot absorbi doar prin schimbul de rezerve cu obligațiuni.
Am găsit un grafic foarte bun care explică totul, din păcate este pentru SUA, dar principiile sunt aceleași.
Care e riscul, pentru că totul pare ok, oamenii primesc bani fără a avea nevoia de a îi returna, banii din QE nu ajung în economie, de ce avem inflație?
Cheltuielile cu deficit excesiv și împrumuturile bancare creează prea mulți bani pentru sectorul privat, iar dacă oferta de muncă și resursele reale nu se pot extinde suficient de rapid, vom avea crize puternice de inflație.
Concluzie
Deșii oamenii folosesc bani zilnic, ei nu înțeleg cum funcționează cu adevărat sistemul nostru monetar. Mediul academic, economiștii și mass-media continuă să perpetueze mituri precum:
''Băncile centrale imprimă bani și provoacă inflație''.
„Țara X trebuie să-și plătească datoria sau va intra în incapacitate de plată”
Băncile centrale imprimă bani - dar imprimă bani financiari, care nu sunt inflaționiști. Suma de bani financiari nu are nicio influență asupra economiei reale.
Guvernele (prin defici) și băncile (prin împrumuturi) imprimă bani în economia reală. Ele pot crește puterea de cheltuieli a sectorului privat într-un mod semnificativ, iar riscul de tipărire excesivă a banilor din economia reală este inflația.
Sper că acum este totul mai clar și poți să îți corectezi prietenii când pică în plasa mass-media. Hai cu un share ca să încercăm să înlăturăm dezinformarea!
Dacă vrei mai multe detalii despre investiții în companii faine, hai și tu pe Join - Youtube Membership aici. Costă mai puțin decât un pachet de țigări pe lună.
Capital One a achiționat Discover (rețeaua, nu postul TV)
Sears, o companie cu o lungă istorie, a introdus creditul pentru magazine în America încă din 1911, când a oferit planuri de plată în rate fermierilor care nu puteau obține împrumuturi bancare pentru a plăti articolele mari din cataloagele sale. Acel sistem de plată a evoluat într-un program de cont de taxare în 1953, pe care Bank of America și-a creat propriul card cinci ani mai târziu. Deși a rămas legat de un singur comerciant, acel comerciant a avut mai multă influență pe piață decât multe bănci și astfel cardul a înflorit. În 1978, doar Sears avea mai multe carduri în circulație decât Visa și Mastercard la un loc.
Recunoscând influența pe care o are, Sears a decis să construiască o rețea proprie, invitând alți comercianți pe platforma sa. În 1985, a achiziționat banca cu sediul în Delaware, Greenwood Trust și a lansat Discover Card la scurt timp mai târziu.
Compania și-a valorificat baza de clienți existentă pentru a-și crește rețeaua. Până la sfârșitul anului 1989, a plasat 33 de milioane de carduri în peste 20 de milioane de gospodării, echivalentul a 20% din populația americană. A recrutat comercianți într-un ritm și mai rapid, incluzând 1,1 milioane, echivalentul a doi din trei comercianți care acceptă carduri din țară.
După pierderi cumulate de 230 de milioane de dolari în 1986 și 1987, Discover a raportat profituri de 107 milioane de dolari în 1988 și 1989. Cele mai multe profituri au provenit din soldurile de creditare: spre deosebire de Visa și Mastercard, cardul nu percepea o taxă anuală. De asemenea, a fost pionier în ideea de recompense în numerar (cashback), inițial cu o rată de până la 1%, pentru a stimula utilizarea.
Pentru comercianți, propunerea a fost de a oferi comisioane mai mici - în general, se percepea 2%, comparativ cu 2,5% pentru Visa și Mastercard și 4% pentru American Express - plus mai multe informații despre consumatori.
Operând o „buclă închisă” care nu a implicat alte bănci, nu a existat niciun schimb și Discover a putut împărtăși beneficiile cu clienții. Linia sa directă în portofelul consumatorului – lipsită în cazul rețelelor convenționale precum Visa și Mastercard – ia permis să ofere oferte specifice, cum ar fi o reducere de 10% la achizițiile de la anumiți comercianți.
În 1993, Sears a desprins Discover împreună cu afacerea sa de brokeraj ca Dean Witter, Discover & Co. Fiind o companie independentă, rețeaua a continuat să se dezvolte, deși nu a atins niciodată punctul de vârf pe care îl avea Visa și, prin urmare, creșterea a rămas mai degrabă liniară decât exponențială.
O parte a problemei a fost Visa și Mastercard. Din 1991, Visa a zădărnicit concurența de la Discover prin reguli de exclusivitate care interziceau băncilor să emită carduri Discover sau American Express, sub sancțiunea decăderii din dreptul lor de a emite Visa. Regulile au fost contestate de Departamentul de Justiție și în cele din urmă au fost anulate în 2003, dar pentru Discover a fost prea târziu. Nu a fost singura problemă care a reținut Discover – un acord de daune de 2,75 miliarde de dolari încheiat cu Mastercard și Visa ar fi fost prea mic dacă ar fi fost – dar nu a ajutat.
Pentru o perioadă Discover a fost deținută de Morgan Stanley, care a achiziționat Dean Witter, Discover & Co în 1997, dar în 2007, Morgan Stanley a reîntors-o sub numele de Discover Financial Services. A rămas o companie independentă timp de 17 ani, crescând o rețea de carduri de debit terță parte pe care a achiziționat-o în 2005 după interzicerea regulilor de exclusivitate, extinzându-și business-ul cu carduri cum ar fi Diners Club, pe care a cumpărat-o în 2008 și investind și apoi dezinvestind în alte domenii, cum ar fi împrumuturile pentru studenți.
A fost o scurtă istorie a Discover, dar sper că ai ajuns până aici, pentru că lucrurile se pot schimba rapid.
Săptămâna aceasta, Capital One a anunțat achiziția Discover. O parte cheie a raționamentului: să pună mâna pe rețea. Volumul emisiunii din spatele acestuia va fi suficient pentru a împinge Discover prin punctul său de cotitură și pentru a crea o provocare pentru Visa și Mastercard.
Cum am spus de multe ori, niciun lider de piață nu poate rămâne neprovocat la nesfârșit și s-ar putea ca acum să fi venit rândul Visa și Mastercard de a se lupta pentru cota de piață.
Pentru tot ce găsești aici și vrei să știi mai multe, urmărește-mă pe Youtube (un like și subscribe ca să pornim algoritmul)🎬 unde postez constant care să te ajute să fii mai profitabil și să ajungi la independență financiară mai rapid. 👇
Dacă vrei să știi ceva anume și nu am menționat eu, lasă-mi un comentariu și revin cu un articol sau un video 👇
Citatul săptămânii!🫵
Ce urmărim în această săptămâmă 🗓️
Cele mai importante rapoarte din săptămână, știi exact când lumea s-ar putea să o ia razna și poți să îți explici de ce crește compania aia obscură de care nu ai mai auzit până acum.
Miercuri:
GDP Q4 în SUA, așteptări de 3.3%;
PCE și Core PCE, așteptările indică stabilitate;
Consumer spending, așteptările sunt de scădere de la 3.1% la 2.8%;
Joi:
PCE Price Index, așteptări de scădere de la 2.6% la 2.4%;
Personal Income, așteptări de creștere de la 0.3% la 0.5% MoM;
Vineri:
CPI și Core CPI în zona Euro, așteptările sunt de scădere, de la 3.3% la 2.9% pentru Core CPI și de la 2.8% la 2.5% pentru CPI;
Rata șomajului în zona Euro, așteptările sunt să rămână stabilă la 6.4%;
Legendă:
MoM = Month over Month (modificarea procentuală de la o lună la cealaltă).
YoY = Year over Year (modificarea anualizată).
PCE index = indicator ce are în vedere media creșterii prețurilor pentru bunurile uzuale de consum;
Sponsorul nostru de astăzi 👨💻
Astăzi vorbim despre brokerul meu favorit 🏆 și cel pe care îl folosesc cel mai mult, Interactive Brokers 💼.
De ce Interactive Brokers 🤔 și nu alt broker❓
avem zona de research și discover🔍 unde putem să facem o analiză fundamentală detaliată📊
știri 📰 despre companii, atât pe telefon 📱, cât și pe versiunea browser 🌐.
poți să cumperi acțiuni 📈 cu deținere ca acționar 👩💼, nu custodie 🚫, nu CFD ❌, nu orice altceva ce încearcă alți brokeri să folosească ca să te atragă, numele tău e pe carnețelul companiei 📝!
poți să cumperi 🛍️ de la o multitudine de burse, nu doar NYSE, Nasdaq și câteva de prin Europa, dar ai China, Australia, Canada, Japonia, cam de pe oriunde și este singurul broker care îți dă această posibilitate 🚀
vrei să tranzacționezi în pre-market ⏰ sau after-hours 🌙? Da, poți printr-un singur click ✅, atât de ușor 👌.
vrei venit pasiv 💸 și ai o sumă mai mare de bani 💰? Ai Stock Yield Enhacement program (SYEP) 📈
poate îți place trading-ul, păi ai posibilitatea de a avea cont margin 😎 la Interactive Brokers și să îl legi de contul tău de TradingView 🔗, astfel vei putea executa ordine direct din TradingView 🖥️ și da, opțiunea e gratuită 🆓.
Ai cele mai mici costuri 💸 pentru că ei nu ai costuri ascunse 🕵️♂️ precum alții, știți ce comisioane plătiți și sunt mici, ultimul meu exemplu este 0.44$ pentru o investiție de aproximativ 1400$ 💰.
Poți să îți automatizezi investițiile cu doar câteva click-uri📊.
ai o garanție extinsă 🔒 de până la $100,000.00 pentru banii pe care îi ai neinvestiți 💼, iar acțiunile și ETF-urile tale sunt în siguranță pentru că ți-am zis, ești acționar, chillax 😎.
Vrei un ghid care să te ajute pas cu pas să îți faci un cont? Găsești aici.
Nu uita că te ajuți pe tine și sponsorizezi direct acest newsletter 📰 dacă pui banii la muncă încât să îți faci viața mai ușoară cu Interactive Brokers. Mă ajută enorm 🚀 să țin acest newsletter gratuit 🆓 și cât mai valoros pentru tine dacă arunci un ochi 👀 pe site-ul lor din link-ul de mai jos ⬇️ și dacă le dai o șansă 🎲 ca să te convingi că am dreptate. 👇
Doza de știri:📲
Știu, nu ai timp⏰, dar te ajut eu, nu trebuie să stai să cauți, să filtrezi, ai cele mai importante și relevante știri din săptămână ca să poți să te lauzi în fața prietenilor cu cât de informat ești tu.👨💻
Intel se așteaptă să depășească TSMC în producția de cipuri avansate 🖥️.
Berkshire Hathaway raportează câștigurile din trimestrul 4 al anului 2023 💰.
Samsung și alți mari jucători discută despre tehnologia smartphone-urilor AI 📱.
Comisia pentru China a Camerei analizează SpaceX și Starshield-ul lui Elon Musk în Taiwan 🚀.
Warren Buffett afirmă că Berkshire ar putea performa doar puțin peste medie, datorită dimensiunii sale uriașe 💼.
Premierul britanic Sunak sugerează că Vestul ar trebui să fie mai îndrăzneț în confiscarea activelor rusești 🌍.
Sectorul construcțiilor din Germania se confruntă cu o criză de încredere 🏗️.
Nvidia a depășit pe scurt 2 trilioane de dolari în capitalizare de piață 🚀.
Google afirmă că Microsoft a oferit să vândă Bing către Apple în 2018 🍏.
UnitedHealth, subsidiara Change Healthcare, afectată de un atac cibernetic pentru a patra zi consecutiv 🛡️.
Apple explică de ce Vision Pro este atât de scump 👓.
Tehnologia, concedieri generalizate în ciuda economiei puternice a SUA 💼.
Procurorii doresc o supraveghere mai strictă a CEO-ului Binance înainte de sentință 🏦.
Disney și Reliance au semnat un acord de fuziune obligatoriu 🎢.
Broadcom se pregătește să vândă unitatea de acces la distanță pentru o sumă frumușică de 3,8 miliarde de dolari către KKR 🛰️.
Acțiunile coreene au un nou șofer: guvernul! Se pare că piața de acțiuni e mai mult decât o chestiune de cifre 🚗.
Nvidia, cu acțiunile sale în creștere, continuă să atragă admiratori. Cine spunea că nu poți cumpăra fani? 📈
Nvidia rămâne pe primul loc, dar concurenții sunt pe urmele sale. Se pare că în tehnologie, nimeni nu e neatins 🏎️.
Bezos și Nvidia se alătură OpenAI pentru a finanța un startup de roboți umanoizi. Se pare că robotii sunt noua modă în rândul miliardarilor 🤖.
Articolul de la ZeroHedge despre moartea lui Alexei Navalny și coincidențele suspect de bine cronometrate pare să aducă un nou nivel de dramatism în politică 🎭.
Hermes, "expresia ultimă a luxului", demonstrează că uneori prețul ridicat e mai mult decât un tag, e o declarație de stil 💼.
Stratechery analizează Sora, Groq și realitatea virtuală. Oare VR-ul e viitorul sau doar o altă modă trecătoare? 🕶️.
😲 Reacția bursei la știrile din această săptămână 📰, 📈 ce a urcat ⬆️ și 📉 ce a luat-o la vale ⤵️.
📈Block - Acțiunile au crescut cu peste 14% după ce compania de plăți a înregistrat câștiguri trimestriale surprinzătoare și a emis îndrumări puternice pentru întregul an pentru profiturile brute. 💫
📉NIO - Acțiunile au scăzut cu 1,5% după ce JPMorgan a retrogradat producătorul chinez de vehicule electrice la rating subponderal. Ca motiv al schimbării, banca a invocat potențialele dezavantaje ale volumului de consens și estimărilor veniturilor, precum și lipsa de noi modele față de concurenți.
📈Nvidia - Acțiunile gigantului de cipuri urmărite îndeaproape au crescut cu 13% în tranzacțiile înainte de piață, după ce câștigurile publicate miercuri după-amiază au depășit așteptările pe fondul boom-ului inteligenței artificiale. Compania a mai spus că veniturile din trimestrul curent vor fi mai mari decât prognoza Wall Street. 🚀
📈ASML Holding - Stocul de semiconductori a crescut cu 3,9% după ce HSBC a inițiat acoperirea ca și cumpărare. Compania a spus că estimările pentru 2025 și prețul acțiunilor ar putea avea un avantaj dacă industria vede o creștere. 💫
📉Palo Alto Networks - Stocul de securitate cibernetică a scăzut cu peste 23% după ce și-a redus veniturile pe întregul an și îndrumările privind facturarea. Palo Alto Networks a depășit așteptările privind câștigurile și veniturile pentru ultimul trimestru, dar a declarat că anticipează o creștere mai lentă pentru întregul an. ⬇️
📈Amazon - Acțiunile gigantului de comerț electronic au crescut cu 1% în urma știrii că Amazon va fi adăugat la Dow Jones Industrial Average, înlocuind Walgreens Boots Alliance. Schimbarea va intra oficial în vigoare înainte de deschiderea pieței pe 26 februarie.
📉Caterpillar - Acțiunile au scăzut cu mai mult de 2% după ce Evercore ISI a retrogradat gigantul de mașini industriale la situația în linie de la supraperformanță. Firma de pe Wall Street a spus că investitorii ar trebui să obțină niște profituri după ce acțiunile au crescut cu peste 25% în ultimul an.
📈Walmart - Acțiunile au urcat cu peste 3% și au atins un nou maxim istoric, marți, în urma raportului privind câștigurile retailerului. Walmart a depășit așteptările pentru trimestrul său de vacanță și a anunțat achiziționarea producătorului de televizoare Vizio. Acțiunile Vizio au crescut cu aproximativ 16%. 🚀
📉Home Depot - Acțiunile au scăzut ultima dată cu mai puțin de 1% după ce retailerul de îmbunătățiri pentru locuințe a raportat câștiguri fiscale în trimestrul patru. Home Depot a declarat că vânzările sale trimestriale au scăzut cu aproape 3% de la an la an, dar a depășit totuși așteptările privind veniturile și câștigurile Wall Street. Între timp, compania se așteaptă ca vânzările să crească cu 1% în anul fiscal 2024. 🏠
📉Arm Holdings - Designerul britanic de cipuri a scăzut cu 5%, retrăgându-se de la raliul din 2024. Arm Holdings au fost într-o plimbare de tip roller coaster de la câștigurile de la începutul acestei luni, din cauza unei convergențe de factori. ⬇️
De unde știu eu de toate acestea? De aici.
Calendarul raportărilor pentru această săptămână 📬
Aici afli ce companii raportează, dar ne uităm doar la cele mari și importante. Lasă un comentariu cu ce companii urmărești și tu!
Dacă vrei și un calendar economic gratuit care te lasă să îți adaugi în Google Calendar, iOS Calendar etc toate evenimentele, tot pe Interactive Brokers găsești ce cauți. Ți-am zis, ai totul acolo, e no-brainer!👇
Ne revedem și săptămâna viitoare cu o noua ediție a newsletter-ului. Fiindcă suntem la început este posibil să mai sufere modificări, însă putem să mergem doar în sus de aici.
P.S. Sorry dacă mai găsiți typos, dar e un one man show și se întâmplă și la case mai mari.
Disclaimer! Acest newsletter este doar cu caracter informativ și nicio informație prezentată nu trebuie tratată drept consultanță financiară.
🔗 Link-urile de afiliere care pun pâinea 🍞 pe masă. Mulțumesc! 🙌
🎓 Ghidul antreprenorului plus RO e-Factură: https://business.avocatoo.ro/antreprenor-for-dummies-2024
📈 INTERACTIVE BROKERS: https://www.interactivebrokers.ie/mkt/?src=laurentiuN&url=%2Fen%2Fwhyib%2Foverview.php
📈 eToro - social broker: https://med.etoro.com/B11465_A119117_TClick_Slaurentiuvana_etoro_promo.aspx
🔒 BEST VPN, Surfshark: https://get.surfshark.net/aff_c?offer_id=6&aff_id=6009
🔒 Incogni, securizează-ți datele și ia-le din mana brokerilor de date: https://get.incogni.io/aff_c?offer_id=1017&aff_id=6009
💰 BINANCE, primești discount 💸 atunci când tranzacționezi:
https://accounts.binance.com/en/register?ref=DGUYACG1
📊 BONUS 30$ reducere Tradingview:
https://www.tradingview.com/?aff_id=124514
🔐 NANO LEDGER:
https://shop.ledger.com?r=77b6c9f62de2
🛍️ REDUCERE 10% la orice pe https://iblock.ro folosind codul „laurentiu”
Recomandări newsletter🙌: