The Weekly Blend #94
S-a lansat Salt Bank, Google vrea să facă bani, Tesla are mari probleme, aurul urcă puternic, Europa e în declin, Paypal face o mișcare importantă, Bob Iger rămâne șef la Disney, Powell e ferm
Salut,
Primești această ediție gratuit, direct la tine în inbox, în fiecare săptămână. Ca să mă ajuți să o țin în viață nu trebuie decât să o împarți cu prietenii tăi, așa că folosește butonul de mai jos fără frică 👇
Salutare, ți-am vorbit recent de un nou produs care urma să se lanseze pe piață. Ghici ce, s-a lansat oficial Salt Bank 🥳, sponsorul nostru și primul neobank 100% românesc și poți și tu să îți faci un cont chiar astăzi!
Citește în continuare și nu rata secțiunea dedicată în care îți spun mai multe despre Salt Bank!👇
Noutăți!
Am lansat împreună cu Ana Udriște ghidul antreprenorului și tot ce trebuie să știi despre RO e-factură. Ai 30 slide-uri și 2 calculatoare (de salarizare și comparator de taxe și impozite), o sesiune de 60min de material video cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre RO e-factură.
Îl găsești aici.
Am pentru tine mai multe resurse gratuite pe care le găsești în secțiunea Resurse gratuite pe blog-ul meu, laurentiuvana.ro. Pe lângă mini cursul care te va ajuta să te apuci de investiții, poți să ai acces la:
Calculatoare de tip simulator care îți arată cum să investești dacă vrei să te pensionezi în 10 ani sau vrei să îi cumperi copilului tău un apartament la 18 ani;
Calculator de preț corect al companiilor listate la bursă, 100% automatizat;
Calculator de salariu, inclusiv pentru IT (voi mai adăuga și alte feature-uri);
Aruncă un ochi pe blog pentru noi articole
Dacă ai un feedback sau crezi că ar fi util să mai fac și alte calculatoare/ simulatoare, lasă un comentariu mai jos!
Ce ne spune macro-economia💶
Mereu ne raportăm la un etalon, facem comparații, de aia apelăm la review-uri și opinii ale oamenilor. Indicatorii de mai jos sunt ca review-urile de pe eMag, te ajută să decizi dacă e un moment bun să investești, dacă te angajezi la McDonalds🍔 sau îți iei Lamborghini🏎 la final de săptămână.
Ai cei mai mari indici bursieri, SP500, Nasdaq, Dow Jones și cele mai importante mărfuri precum petrolul🛢, gazul natural🔋, aurul👑. Pe lângă asta, băncile o mai iau razna, crizele mai apar, oamenii se panichează, așa că e bine să fim pregătiți și te ajut că cele mai des folosite indicatoare, dobânzile pentru obligațiunile de stat, indicele de volutatilitate (VIX) și faimoasele indicatoare de frică și lăcomie (există și un serial despre asta), atât pentru Bitcoin, cât și pentru SP500.
S&P500 – $5,204.34 [-0.95% (1W)] - Top 500 companii din US. 🏢
Nasdaq – $18,108.46 [-0.75% (1W)] - Indicele versat în tehnologie, dar mai are și ketchup de la Heinz în el. 🖥️🍅
Dow Jones Industrial Average – $38,904.06 [-2.27% (1W)] - Ăla vechi, dar bun, mai pe clasic. 🏭
Oil (Petrol) – $90.88 [+4.49%] (1W) ⛽️
Gaz Natural – $1.78 [+1.49% (1W)] 🔥
Aur - $2,328.18 [+4.40% (1W)] 💰
10Y Treasury Minus 2Y Treasury – -0.34 (Yield Curve Inversion aka semn de recesiune cu probabilitate de 80% atunci când dobânda pe termen scurt e mai mare ca dobânda pe termen lung 😤)
VIX – 16.04 [+23.29% (1W)] - aka Volatilitatea SP500 sau mai pe românește, cât de rău se mișcă. Tip, dacă urcă de nebun, lumea se panichează și noi putem să facem 💶
Fear & Greed Index SP500 😁/ 😤
Fear & Greed Index BTC😁/😤
Dacă te ajută, lasă și un comentariu ca eu să știu că ești mulțumit!👇
Pulsul pieței 🤑
Salutare!
Dacă mai ai poftă de informații, poți oricând să urmărești canalul meu de Youtube și contul de Instagram. Postez des și mereu vei găsi informații noi și diferite de cele din newsletter.
Europa vs SUA, de ce e așa diferit?
Bursele Europene și bursele din SUA sunt total diferite și cred că și tu ai observat asta. Chiar dacă ne uităm la experții din domeniu, analiștii europeni nu rămân în joc atâta timp cât omologii lor din SUA. Dacă ne uităm la conferințele de presă unde sunt analiști de la JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, o să vedem oameni cu zeci de ani de experiență, în timp ce în Europa avem în mare parte nou veniți.
Europa are o problemă atipică, piața aceasta a investițiilor suferă foarte tare și un indicator puternic este chiar faptul că majoritatea analiștilor din Europa nu au fost prezenți nici măcar la ultima criză financiară, adică vorbim de o experiență de sub 20 ani. Unul dintre factorii principali, despre care am mai vorbit aici, este supra reglementarea.
SUA inovează, China copiază și Europa reglementează. Este o glumă care subliniază perfect realitatea, o glumă tristă. Pe lângă acest lucru, Europa nu susține inovația, nu promovează inovația și spun asta din proprie experiență, uitându-mă la legislația în materia beneficiilor fiscale pentru cercetare și dezvoltare.
Deși avem parte de o idee mai mult pragmatism în țări dezvoltate precum UK și Olanda, tot nu se compară cu US și hai să nu vorbim de România unde am rămas din păcate în urmă cu cel puțin 30 ani. Poate sunt vag când spun asta, dar vorbesc de deducerile, bonificațiile și alte astfel de beneficii pe care statul le oferă companiile care inovează, care atrag minți luminate în țara respectivă. De aici și gluma că SUA inovează și Europa reglementează.
Sunt zeci de articole pe această temă, unele vechi de ani buni, dar degeaba, Europa nu învață din greșelile sale și din păcate cred că ușor, ușor, statutul său se va eroda, dacă continuă pe acest drum.
Google vrea bani din AI
Un raport al Financial Times sugerează că Google ia în considerare un paywall pentru funcțiile sale de căutare AI, cel puțin pentru cele mai avansate.
Ce trebuie să știi:
Căutarea bazată pe inteligență artificială. În ciuda scăderii costurilor, căutarea stimulată de modele puternice de inteligență artificială ar fi mult mai costisitoare pentru Google decât cele 10 link-uri albastre obișnuite. Acest lucru face ca un model de abonament premium să fie din ce în ce mai probabil. Aici e de subliniat și faptul că acum 2-3 luni se vorbea de apusul Google search în detrimentul AI. Se pare că nimeni nu luase în calcul costul.
Urmând tendința. Google nu ar fi singura companie care taxează pentru căutarea AI. Concurenți precum ChatGPT și Perplexity au lansat deja funcții premium bazate pe inteligență artificială, creând un precedent. Viitorul căutării AI ar putea necesita taxe de abonament și sunt curios câți sunt dispuși să plătească un alt abonament.
Integrarea Google. În loc să ofere un abonament independent de căutare AI, Google ar putea combina aceste funcții cu ofertele sale de abonament existente (cum ar fi Google One). Funcțiile de bază ale AI ar putea rămâne disponibile la scară largă, în timp ce cele mai avansate funcții ar fi protejate, cum ar fi Gemini Advanced. În acest sens Google are un mare avantaj, ideea de bundle e mereu una bună și doar gândindu-te că ai o „reducere” te face mai susceptibil să plătești versus a avea enșpe mii de abonamente pentru fiecare serviciu în parte.
Mereu să faci un calcul de fair value și nu uita că găsești un calculator gratuit din partea mea chiar pentru asta. Îl ai aici.
Ca de obicei, aș aprecia un share din partea ta!
Aurul urcă, de ce?
Nu vreau să te plictisesc cu un articol lung, așa că uite cel mai simplu răspuns, scăderea preconizată a dobânzilor.
Metalele prețioase devin mai valoroase când sunt mai mulți bani în piață, ideea de rar, scarcity. În mod evident, aurul nu generează un randament, dar atractivitatea sa relativă se îmbunătățește atunci când diferența de randament se micșorează.
Băncile centrale, în cea mai mare parte, și-au încheiat campaniile de majorare a ratei anul trecut, dar ciclurile de reducere a ratelor ar putea începe în orice lună acum. Elveția și-a redus deja rata de referință cu un sfert de punct în doar ultimele două săptămâni și se așteaptă ca Fed și BCE să-și urmeze conducerea în următoarele câteva luni.
De fapt, acesta se pare că ar putea fi cel mai coordonat ciclu global de reducere a ratelor de după criza financiară. Chiar și Banca Japoniei, care semnalase o tendință de înăsprire în ultimele luni, acum pare puțin probabil să facă ceva mai departe în acest an. Având în vedere că cererea de obligațiuni este încă în plan pentru 2024, ați putea argumenta că BoJ este încă în proces de relaxare.
Cu alte cuvinte, este posibil ca ratele dobânzilor globale să înceapă să scadă în întreaga lume în următoarele 12 luni și asta va face ca aurul să pară din ce în ce mai atractiv.
Și hai că îți mai dau un motiv, China. China are parte de una dintre cele mai urâte deflații din ultimii 20-25 ani. Deflația sună bine, dar nu e chiar așa, am niște video-uri mai vechi pe Youtube pe această temă, dar cred că merită un redo.
Paypal face o mișcare importantă
PayPal tocmai a făcut o mișcare masivă în strategia ce are în prim plan stablecoin-ul. Începând cu 4 aprilie, clienții pot folosi acum stablecoin-ul PYUSD al companiei pentru a trimite transferuri internaționale de bani prin serviciul său de plăți transfrontaliere, Xoom.
Cu alte cuvinte, acest lucru permite utilizatorilor să convertească PYUSD în USD și să trimită bani către destinatari din aproximativ 160 de țări. Cu taxe de tranzacție de 0 USD. Vine și întrebarea firească, ce sens mai ai companiile de transfer valutar?
E Lululemon o companie de urmărit?
Lululemon, un brand puternic în industria de design, fabricare și vânzare de îmbrăcăminte sportivă. Avantajul său competitiv se bazează pe numele său puternic de marcă.
Industria îmbrăcămintei sportive este foarte competitivă și se bazează în primul rând pe imaginea mărcii și pe recunoașterea calității și inovației produselor sale. Lululemon deține o poziție de lider pe piață în yoga și îmbrăcăminte activă pentru femei din Statele Unite și Canada.
Lululemon a reușit să construiască un brand recunoscut și produse de calitate care au atras milioane de clienți în magazinele sale.
Marca sa puternică îi conferă și puterea de stabilire a prețurilor. Acest lucru a permis companiei să aibă una dintre cele mai mari marje din industrie, depășind mărcile mari precum Nike.
Companiile cu un avantaj competitiv durabil sunt adesea caracterizate printr-o marjă brută și un ROIC ridicat și robust:
Marja brută: 58,3% (Ideal marja brută > 40%)
ROIC: 40,9% (Ideal ROIC > 15%?)
În ciuda boom-ului actual determinat de o goană pentru AI, industria semiconductoarelor este ciclică din punct de vedere istoric și se confruntă de obicei cu o volatilitate a veniturilor și a profitabilității, însă industria de manufactură este mult mai stabilă.
Bob Iger își păstrează imperiul
Acționarii Disney au votat recent pentru păstrarea actualului consiliu, arătând că au încredere în CEO-ul Bob Iger pentru a îmbunătăți prețurile acțiunilor și pentru a găsi un succesor bun. Acum, Iger are un an pentru a demonstra că poate face serviciile de streaming Disney profitabile, să îmbunătățească strategia online a ESPN, să reușească la box office și să aleagă un succesor.
Disney intenționează să aducă streamingul în teritoriul profitabilității până la sfârșitul acestui an fiscal, un pas mare de la lansarea Disney+ în 2019. Planul lui Iger presupune reducerea costurilor pentru conținut precum filme și drepturi sportive cu 4,5 miliarde de dolari. Pentru ESPN, Disney își schimbă strategia pentru a se potrivi cu era digitală. Va introduce un pachet de sport și un nou serviciu de streaming ESPN cu funcții pentru pariuri sportive și ligi fantastice. Acest lucru face parte din trecerea de la cablul tradițional la oferte mai digitale, deși este important să fie simplu pentru consumatori.
Powell rămâne pe poziții
Președintele FED, Jerome Powell, a indicat recent că înțelegerea tendințelor inflației este crucială înainte de a decide cu privire la orice reducere a ratei dobânzii. În ciuda faptului că a observat creșteri neașteptate ale inflației, el a subliniat o abordare prudentă, afirmând că reducerile de dobândă vor fi luate în considerare numai odată ce există încredere că inflația se îndreaptă spre ținta de 2%.
Această poziție vine pe fondul unei inflații ridicate persistente, deși alte semne economice, cum ar fi ocuparea forței de muncă și cheltuielile de consum, rămân puternice. Powell, împreună cu alți oficiali ai FED, sugerează o abordare defensivă a politicii, sugerând posibile ajustări ale ratelor mai târziu în cursul anului, pe baza datelor.
Dacă vrei mai multe detalii despre investiții în companii faine, hai și tu pe Join - Youtube Membership aici. Costă mai puțin decât un pachet de țigări pe lună.
Tesla o dă rău în bară
Marți, Tesla a scăzut în urma unui anunț că livrările de vehicule au scăzut în primul trimestru, marcând prima reducere anuală a livrărilor a companiei din 2020 din cauza problemelor legate de pandemie. Producția a scăzut ușor cu 1,7% față de anul trecut, iar livrările au înregistrat o scădere semnificativă de 8,5%. Tesla a raportat că a produs peste 412.000 de vehicule Model 3/Y, dar a livrat mai puține decât se aștepta. Aceasta include o scădere a producțiilor și livrărilor altor modele față de anul trecut și trimestrul precedent.
Diverse provocări au afectat Tesla în acest trimestru, inclusiv întreruperile lanțului de aprovizionare din cauza atacurilor din Marea Roșie și oprirea producției în fabrica sa din Germania din cauza protestelor de mediu. Concurența din China și recenziile mixte din SUA pentru noul său Cybertruck au pus, de asemenea, obstacole. Eforturile de a crește vânzările, inclusiv promoțiile și un impuls pentru sistemul Tesla Full Self-Driving, nu au crescut semnificativ volumele vânzărilor.
Pentru tot ce găsești aici și vrei să știi mai multe, urmărește-mă pe Youtube (un like și subscribe ca să pornim algoritmul)🎬 unde postez constant care să te ajute să fii mai profitabil și să ajungi la independență financiară mai rapid. 👇
Dacă vrei să știi ceva anume și nu am menționat eu, lasă-mi un comentariu și revin cu un articol sau un video 👇
Citatul săptămânii!🫵
Ce urmărim în această săptămâmă 🗓️
Cele mai importante rapoarte din săptămână, știi exact când lumea s-ar putea să o ia razna și poți să îți explici de ce crește compania aia obscură de care nu ai mai auzit până acum.
Luni:
Kashkari de la FED ține un discurs. Este cunoscut ca noul bear al FED-ului și investitorii sunt atenți la ce spune. El e de părere că FED nu va tăia deloc dobânda în 2024;
Marți:
GDP aka PIB-ul în România, raportările anterioare erau de 3%, orice valoare sub ar fi dezamăgitoare pentru România;
Miercuri:
CPI și Core CPI aka inflația în SUA, așteptări de 3.4% pentru CPI și 3.7% pentru Core CPI. Ar reprezenta o scădere mică pentru Core CPI și o creștere pentru CPI (de la 3.2% la 3.4%). Astfel de cifre cred că ar fi negative pentru piață;
Minuta FED, va fi publică la ora 21:00 ora României;
Joi:
CPI aka inflația în România, nu avem încă așteptări;
Raportul de politică monetară în zona Euro, așteptări de stagnare în continuare a ratei dobânzii;
PPI și Core PPI aka inflația la producător, așteptări de continuare a scăderii;
Vineri:
Rapoartele cu privire la producția industrială în România, tendința e de scădere, ceea ce indică o economie slabă;
Legendă:
MoM = Month over Month (modificarea procentuală de la o lună la cealaltă).
YoY = Year over Year (modificarea anualizată).
Sponsorul nostru special de astăzi 👨💻
Vorbim despre sponsorul nostru de astăzi, Salt Bank, primul neobank 100% românesc și digital. Oficial Salt Bank s-a lansat și în cadrul ediției speciale din 24 martie îți vorbeam de beneficii și am promis că revin cu mai multe detalii🧐 imediat cum le am.
A venit momentul să vorbim despre cum te poate ajuta Salt Bank.🤩
În primul rând, eu vorbesc destul de des, prin intermediul newsletter-ului și nu numai, despre educație financiară, bugetare, cheltuieli, practic cum să folosești banii cât mai EFICIENT. Ce e fain la Salt Bank este că face asta pentru tine, te ajută să te organizezi cu ajutorul unei „gogoși de cheltuieli”🍩. Practic tu vezi exact pe ce ai dat banii, categorisit, să nu pierzi timp făcând asta și îți construiești sau actualizezi bugetul cât ai zice pește.
Ba mai mult, ceva ce eu nu am văzut la nicio aplicație și mi se pare foarte fain, poți să îți setezi obiective, mari sau mici. Vrei să schimbi telefonul, ai nevoie de o sumă, faci un „spațiu” („Spaces”)💰, adică un obiectiv și pui bani deoparte pentru asta. Poți să faci mai multe obiective și să le urmărești evoluția. E ca un prieten care te ține motivat să îți atingi scopul și crede-mă, contează!💪
Încă un lucru fain e că nu vorbești cu pereții, pardon roboții🤖. Sunt sigur că nu sunt singurul care se luptă cu roboții încercând să obțină un răspuns la o întrebare... în schimb în cazul Salt Bank nu trebuie să îți faci griji, în „Care Center” răspund doar oameni🙋♂️, nu roboți.
Și știu că unul dintre motivele pentru care cu toții vrem un fintech fain și aproape de noi este să îl folosim prin vacanțe și Salt Bank te ajută inclusiv în acest caz, prin 17 valute disponibile cu un singur card multicurrency.💱
(eu mi-am activat deja EUR și USD)
Bun, cred că ai prins ideea, Salt Bank e un produs cu spirit românesc🇷🇴, axat pe relația oamenilor cu banii, totul într-o haină simplă, intuitivă, agilă și sigură pe dispozitivul tău mobil. Misiunea lor este să digitalizeze sistemul bancar tradițional și să ajute oamenii să fie mai organizați și eficienți cu banii lor, fără a-i pune pe drumuri, fără a-i deconecta de oameni atunci când au nevoie de ajutor.
Pentru că știu că și tu vrei să susții un proiect românesc făcut pentru români și vrei să faci un upgrade experienței tale bancare, poți să descarci aplicația Salt Bank de pe link-ul de mai jos și să te bucuri de tot ceea ce ți-am zis.👇
Doza de știri:📲
Știu, nu ai timp⏰, dar te ajut eu, nu trebuie să stai să cauți, să filtrezi, ai cele mai importante și relevante știri din săptămână ca să poți să te lauzi în fața prietenilor cu cât de informat ești tu.👨💻
Butonul de panică apăsat pe Wall Street: Prăbușirea prețurilor țintă în 2024 📉
Evaluări pe cer, așteptări pe pământ: Acțiunile SUA și raportările financiare 🚀
Musk promite robotaxiuri Tesla: O revelație sau un nou miraj? 🚖
Schimbări extreme pe piață: Economia înfloritoare și petrolul agită spiritele 🎢
UAW bate palma cu Mercedes în Alabama: Un pas istoric spre unitate 🤝
Pariuri optimiste pe aur: Investitorii se înghesuie pe valul record de prețuri 💰
Musk contraatacă: acuză Reuters de minciuni despre planurile Tesla pentru mașini accesibile 🚗
Tesla în cădere liberă: Scăderea pieței EV zguduie strategia și prețurile 📉
Acțiunile la uraniu zboară după recomandările optimiste de la Goldman și inundațiile din Kazahstan ☢️
Pimco reduce așteptările de tăiere a ratelor Fed pentru 2024 după raportul privind locurile de muncă 📊
Prețurile la benzină urcă pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina ⛽
SCHD, pariul pe un punct de inflexiune al valorilor: O strategie de investiții pe termen lung 📈
Cererea de IA în centrele de date: Următorul comerț absurd se desfășoară 🖥️
Snowflake: provocări și soluții mai multe decât problemele 🌨️
Ford reconfigurează producția de EV-uri, extinde producția de hibrizi
Acțiunile Alibaba: de ce nu sunt banii morți? O analiză care oferă speranță investitorilor 💰
O nouă majorare de dobândă posibilă dacă inflația rămâne mare, spune guvernatorul Fed Bowman 📈
Musk anunță lansarea robotaxiului Tesla pe 8 august, acțiunile decolorează
McDonald's se extinde în Israel: Cumpără toate cele 225 de restaurante din franciză 🍔
Valorile mici de revânzare ale EV-urilor sunt o problemă pentru industrie, avertizează experții 🚗
CEO-ul UBS despre Credit Suisse: Va fi un studiu de caz pentru fuziunile marilor bănci 🏦
BYD China lansează primul său camion electric în acest an 🚚
Cramer: "Uber merită cumpărat" în Runda Fulger 🚖
Disney anunță noi atracții: Mandalorian, Grogu, Toy Story 5 și un nou Tron 🎬
Era gadgeturilor AI: De la iepuri umani la Meta strălucitoare 🤖
Germania încetinește legalizarea canabisului, îndreptându-se spre decriminalizare 🌿
Poate supraviețui ciocolata făcută în Africa concurenței globale? 🍫
Cutremurul din Hualien, Taiwan: Impactul asupra TSMC și economiei globale 🌍
Italia, noul colos economic al Europei, depășind Germania? 🇮🇹
Acordul Paramount-Skydance: Shari Redstone ar putea primi peste 2 miliarde de dolari cash 💰
Critica SUA asupra supracapacității Chinei: Un ecou al retoricii amenințării chinezești, spune Xinhua 🇨🇳
Un articol foarte interesant: Confruntându-se cu dificultăți, piața bursieră chineză nu a reușit să-și revină, chiar și după eforturile guvernului de stimulare 📉.
😲 Reacția bursei la știrile din această săptămână 📰, 📈 ce a urcat ⬆️ și 📉 ce a luat-o la vale ⤵️.
📉Tesla - Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 5% după ce producătorul de vehicule electrice a raportat o scădere de 8,5% de la an la an a livrărilor în primul trimestru.
📉Humana, UnitedHealth, CVS - Acțiunile au scăzut după ce Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid au anunțat că tarifele pentru anul calendaristic 2025 vor crește cu 3,7%, în conformitate cu propunerile anterioare. Cu toate acestea, unii investitori anticipaseră o creștere mai mare. Humana a scăzut cu 13,4%, în timp ce CVS Health și UnitedHealth Group au scăzut cu 7,2%, respectiv 6,4%.
📈Cinemark - Lanțul de cinematografe a urcat cu 4,4% pe fondul unui dublu upgrade la suprapondere de la subpondere de către Wells Fargo. Banca a spus că Cinemark a înregistrat o cerere în creștere și că există un fundal solid pentru industria cinematografică.
📈Public Storage - Compania a crescut cu aproape 1% după ce Wells Fargo și-a îmbunătățit ratingul pentru aceasta la supraponderare de la o pondere egală. Banca a enumerat stocul drept „ideea sa de top în stocare”, invocând „valori de creștere lider în industrie” și baza sa puternică pentru a naviga într-un mediu locativ incert.
📉Block - Acțiunile platformei de servicii financiare au scăzut cu 3% după o retrogradare la subponderare de la pondere egală la Morgan Stanley. Firma a invocat „penetrarea mare a pieței și oportunitatea suplimentară limitată” drept motive pentru schimbare.
📈Levi Strauss - Compania a înregistrat o creștere a acțiunilor cu 8% după ce a depășit așteptările din primul trimestru în ceea ce privește liniile de sus și de jos și și-a ridicat estimările privind profitul pentru întregul an. Pentru perioada respectivă, retailerul a înregistrat un câștig ajustat de 26 de cenți pe acțiune la venituri de 1,56 miliarde de dolari. Acest lucru a depășit cei 21 de cenți și 1,55 miliarde de dolari așteptați de analiștii chestionați de LSEG.
De unde știu eu de toate acestea? De aici.
Calendarul raportărilor pentru această săptămână 📬
Aici afli ce companii raportează, dar ne uităm doar la cele mari și importante. Lasă un comentariu cu ce companii urmărești și tu!
Dacă vrei și un calendar economic gratuit care te lasă să îți adaugi în Google Calendar, iOS Calendar etc toate evenimentele, tot pe Interactive Brokers găsești ce cauți. Ți-am zis, ai totul acolo, e no-brainer!👇
Ne revedem și săptămâna viitoare cu o noua ediție a newsletter-ului. Fiindcă suntem la început este posibil să mai sufere modificări, însă putem să mergem doar în sus de aici.
P.S. Sorry dacă mai găsiți typos, dar e un one man show și se întâmplă și la case mai mari.
Disclaimer! Acest newsletter este doar cu caracter informativ și nicio informație prezentată nu trebuie tratată drept consultanță financiară.
🔗 Link-urile de afiliere care pun pâinea 🍞 pe masă. Mulțumesc! 🙌
🎓 Ghidul antreprenorului plus RO e-Factură: https://business.avocatoo.ro/antreprenor-for-dummies-2024
📈 INTERACTIVE BROKERS: https://www.interactivebrokers.ie/mkt/?src=laurentiuN&url=%2Fen%2Fwhyib%2Foverview.php
📈 eToro - social broker: https://med.etoro.com/B11465_A119117_TClick_Slaurentiuvana_etoro_promo.aspx
🔒 BEST VPN, Surfshark: https://get.surfshark.net/aff_c?offer_id=6&aff_id=6009
🔒 Incogni, securizează-ți datele și ia-le din mana brokerilor de date: https://get.incogni.io/aff_c?offer_id=1017&aff_id=6009
💰 BINANCE, primești discount 💸 atunci când tranzacționezi:
https://accounts.binance.com/en/register?ref=DGUYACG1
📊 BONUS 30$ reducere Tradingview:
https://www.tradingview.com/?aff_id=124514
🔐 NANO LEDGER:
https://shop.ledger.com?r=77b6c9f62de2
🛍️ REDUCERE 10% la orice pe https://iblock.ro folosind codul „laurentiu”
Recomandări newsletter🙌: